"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חמאס לקח אחריות על פיגוע הירי ביפו

בארגון הטרור קיבלו אחריות רשמית על הפיגוע הרצחני ביפו ואישרו ששני המחבלים משתייכים לשורותיהם • בנוסף, איימו להמשיך בפיגועים אלה כל עוד נמשכת המלחמה בעזה • פורסמו שמותיהם של שישה מתוך שבעת הנרצחים • פצועה אחת נמצאת במצב קשה מאד ונשקפת סכנה לחייו של פצוע נוסף

,עודכן
0השמעה
זירת הפיגוע ביפו. סברצוב ניצלה בנס. צילום: רויטרס

בהודעה רשמית, ארגון הטרור חמאס הודיע הערב (רביעי) כי הוא לוקח אחריות עלפיגוע הירי הרצחני ביפואמש, וכי שני המחבלים שרצחו שבעה בני אדם ופצעו 16 נוספים, משתייכים אליו.

כוחות צה״ל ושב"כ מיפו את בתיהם של שני המחבלים שביצעו את הפיגוע ביפו // דובר צה"ל

בחמאס הוסיפו כי שני המחבלים מהעיר חברון, מוחמד ראשד מסכ ואחמד עבד אל-פתאח אל-הימוני, הם אלה שביצעו את הפיגוע. צוין כי הם משתייכים ל"זרוע הצבאית" של הארגון, גדודי עז א־דין אל-קאסם, ואיימו להמשיך בפיגועים אלה כל עוד נמשכת המלחמה בעזה.

במרכז הרפואי ת״א איכילוב עדיין מאושפזים חמישה פצועים. צוותי בית החולים ייצבו במהלך הלילה את מצבם של הפצועים, אך פצועה אחת עודנה במצב קשה מאד ונשקפת סכנה לחייו של פצוע נוסף.

במהלך היום הותרו לפרסום שמותיהם של שישה מתוך שבעת הנרצחים: ענבר שגב ויגדר, בת 33, תושבת תל אביב ואמא לשלושה ילדים. שחר גולדמן, תושבת העיר לוד בת 30. רויטל ברונשטיין, בת 24 מבת ים. איליה נוזאדזה, אזרח גיאורגיה בן 42. נדיה סוקולנקו תושבת יפו בת 40, ויונאס קרוסיס, אזרח יווני שגר בירושלים ועשה פרויקט צילום של הרכבת הקלה.

ששת הנרצחים בפיגוע ביפו,צילום: GETTY IMAGES

לפי החשד, שני המחבלים נכנסו לקרון הרכבת הקלה שעצרה בתחנה וביצעו ירי לעבר הנוסעים. לאחר מכן, המשיכו רגלית לרחוב שדרות ירושלים, כשהם פוגעים בעוברי אורח עד שנוטרלו על ידי אזרחים וסיירי סל"ע של עיריית ת"א-יפו שהיו במקום.

דובר צה"ל עדכן כי במהלך הלילה כוחותינו מיפו בחברון את בתיהם של שני המחבלים, כשבמקביל, הלוחמים תחקרו ועצרו מספר חשודים המעורבים בסיוע למחבלים ברכישת הנשק והכניסה לישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר