הרבש"צ שהותקף: "החרימו לי את הנשק, יכלו להישחט פה ילדים"
דוסטוב ניסה לנטרל מחבל בידיו בלבד, זאת לאחר שנשקו הוחרם ממנו • משטרה: "יכול להגיש ערעור נוסף להשבת נשקו"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
אירוע חריג נרשם אתמול (ראשון) במועצה האזורית אשכול, כאשר רכז הביטחון של היישוב אבשלום, אנדריי דוסטוב, זיהה מחבל בכביש חבל שלום וניסה לנטרל אותו בידיו בלבד, זאת לאחר שנשקו הוחרם.
ביקורת חריפה נשמעה מטעם התושבים ואנשי ציבור, על העובדה שאיש ביטחון יכול להגן על התושבים עם ידיו בלבד.
יו"ר מפלגת הציונות הדתית, בצלאל סמוטריץ' צייץ: "עוד עדות לריקבון המוסרי והערכי של משטרת המנדט. זה כנראה ילך ויחמיר בממשלת השמאל עם תומכי הטרור שתקום כאן, אבל היא תיפול מהר מאוד ואנחנו נחזור כדי לשקם את ההריסות ולתקן".
דוסטוב, התייחס לעובדה שהוא פועל ללא נשק: "לפני שנה התנדבתי במשטרה ועצרתי שניים על הפרות קורונה, הם התלוננו במח"ש על אירועים שלא קרו".
לטענתו ניסה לערער על מנת לקבל בחזרה את נשקו, אבל לא מיהרו להשיב לו אותו: "לפני שבוע קיבלנו מכתב אחרי שהגשנו ערעור בעניין הנשק האישי, החוקר מאותו אירוע שלח מכתב למשרד הפנים בו נאמר שאנחנו מסוכנים לציבור, אחרי שאני 11 שנים מתנדב במשטרה. החוקר שמנהל את התיק שלח מכתב למשרד הפנים במילים האלו – אנחנו מסוכנים לציבור, זאת פשוט בושה".
על האירוע עצמו שבעקבותיו נלקח מדוסטוב הנשק האישי סיפר, "הבדואי אותו עצרנו ישב כמה פעמים במעצר על סמים והטרדות מיניות. האבסורד זה שהוא בסדר ואנחנו מסוכנים. לפני שנה בשיא הקורונה שהייתה הגבלת מרחק, אנחנו עזרנו לכוחות עם הסיורים באיזור ביר הדאג'. ראינו רכב, עיכבנו אותם, קראנו לקצין התורן מתחנת אופקים, הוא נתן להם את הדוחות. הם התעצבנו התחילו לקלל אותנו, קראו לחבריהם. הגיעו המון כבר חשבנו שאנחנו נעבור פה לינץ'".
אחרי שהאירוע הזה הסתיים דוסטוב ורבש"צ נוסף המוערך מאוד על ידי שוטרי האזור, קיבלו מכתב מעורך הדין עם תביעה: "במכתב נרשם שהוצאנו אותם מהאוטו, הרבצנו להם, איימנו עליהם עם הנשק, לפי התיאור שלהם הם היו צריכים להיות בבית החולים עד היום בעקבות המכות שהם 'קיבלו' מאיתנו".
דוסטוב נזעק: "איך אנחנו מסוכנים? אני שם את הגוף שלי את הנשמה שלי, אני מגן פה על התושבים. יום ולילה לא ישנים".
עוד הוסיף: "בגלל השטות הזאת עם הנשק, כל הסחבת הזאת יכולתי למות, היו יכולים להישחט פה ילדים, פשוט ככה – הוא כבר רץ לכיוון הבתים. הוא הופתע שאני קפצתי לזירה כל כך מהר, תבין הוא ניסה בכל כוחו להתחמק כדי שאני יעזוב אותו – הוא היה בדרך לרצוח".
מהמשטרה נמסר בתגובה: "נשקו של הרבש"צ נתפס על ידי המחלקה לחקירות שוטרים בעקבות אירוע בו היה מעורב והתיק בעניינו נסגר מחוסר אשמה. ככל שהתיק נסגר על ידי מח״ש, עומדת לפונה הזכות להגיש ערעור נוסף לבחינת השבת נשקו כמקובל".
המחלקה לחקירות שוטרים העבירה את האחריות למשטרת ישראל בעניין נשקו: "המחלקה לחקירות שוטרים החליטה לגנוז את התיק במישור הפלילי ובמקביל להעבירו למחלקת משמעת של המשטרה על מנת לבחון את התנהלות הרבש"צ ברישום הדוחות לאחר האירוע שבגינו נחקר. בנוגע לנשקו, רישיונו נשלל על ידי המשטרה ולא על ידי מח"ש ומשכך יש באפשרותו לערער על החלטתם כמקובל".
כזכור, תושבת זיהתה חשוד והזעיקה את דוסטוב. דוסטוב ניגש למקום וביקש מהחשוד להיכנס לרכבו, דוסטוב פתח את הדלת אך החשוד כשבידיו סכין ניסה לדקור אותו בראשו. לאחר מאבק, החשוד ניסה להימלט, אך רכז ביטחון של היישוב השכן נטרל אותו לאחר קריאות של דוסטוב: "מחבל! מחבל!"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו