"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כוננות שיא: כוחות מאוגדה 98 עוברים לצפון

מרבית החטיבות פעלו ברצועת עזה עד לפני שלושה שבועות • הן נמצאו בהפוגה, ועל רקע המצב הוחלט להסיט אותן לצפון • לאחר הערכת מצב: טקס שתוכנן להתקיים בצומת גולני - נדחה • הרצוג ונתניהו נפגשו הבוקר לעדכון ביטחוני

,עודכן
0השמעה
בדרך למשימה חדשה. לוחמי אוגדה 98 בעזה (ארכיון). צילום: דובר צה"ל

על רקע המתיחות בגבול הצפון לאחרפעולת פיצוץ הביפרים המיוחסת לישראלבתקשורת הבינלאומית, ואיומי חיזבאללה לנקום, צה״ל החליט להסיט חלק מכוחות אוגדה 98 לגבול הצפון.

תיעוד מפעילות כוחות אוגדה 98 בחאן יונס (ארכיון) // דובר צה"ל

אוגדה 98 סיימה לפני כשלושה שבועות את משימותיה ברצועת עזה לאחר חודשים של לחימה, וכוחותיה יצאו מהשטח להתרעננות ולהעלאת כשירות להמשך. בימי המלחמה הראשונים הוצבה האוגדה בגבול הצפון, נוכח החשש הישראלי מהתפתחות מלחמה בזירה זו.

תחת פיקודו של מפקד האוגדה הקודם, תא״ל דן גולדפוס, נכנסה לאזור חאן יונס כשלושה חודשים לאחר תחילת המלחמה, ובחלק מהזמן פעלה עם כוחות גדולים שהוקצו לה מחוץ לסדר הכוחות הרגיל שלה. אוגדה 98 נחשבת לאוגדה הכרעה בצה״ל, ובמהלך לחימתה ברצועה, מפקדיה המשיכו להיערך גם לפעולה בצפון.

בתוך כך, צה"ל הודיע כי "בהתאם להערכת המצב המבצעית", טקס ההתייחדות שנועד להתקיים היום לזכר חללי חטיבת גולני בצומת גולני יידחה וייקבע למועד חדש. כמו כן, נשיא המדינה יצחק הרצוג וראש הממשלה בנימין נתניהו נפגשו הבוקר לעדכון בטחוני באופן חריג.

תיעוד פעולות אוגדה 98 בחאן יונס (ארכיון),צילום: דובר צה"ל

מפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין אמר: ״המשימה ברורה - נחושים לשנות את המציאות הבטחונית בהקדם האפשרי. המחויבות של המפקדים והכוחות כאן מלאה - במוכנות שיא לכל משימה לה ידרשו״.

"נחושים לשנות את המציאות הבטחונית". מפקד פיקוד צפון היום בביקור בתרגיל חטיבת 179,צילום: דובר צה"ל

כזכור, בתחילת השבוע, הקבינטהכניס את החזרת תושבי הצפוןכאחד מיעדי המלחמה. הכנסת המטרה החדשה לסעיף מטרות המלחמה כעת מאותתת על כוונתה של ישראל לטיפול משמעותי באיום שמציב חיזבאללה אחרי 11 חודשים של לחימה. עד כה בחר נתניהו למקד מאמצים מדיניים וצבאיים ברצועת עזה, בעוד הצפון הוכרז כזירה משנית, בעיקר בשל הצורך בכוחות צבא רבים ותחמושת.

השתתפה בהכנת הידיעה:שירית אביטן כהן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר