מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, התייחס הערב (ראשון) לשיגור הטיל מתימן לעבר מרכז הארץ ואמר כי הדבר מהווה "תזכורת לאתגר הרב-זירתי המוטל עלינו בהגנה ובהתקפה. נמשיך להגן ונדע להגיב נגד כל מבקשי רעתנו ביד ארוכה וחזקה".
את הדברים אמר בטקס החלפת מפקד בסיס חצרים, תפקיד אליו נכנס תא"ל עמיחי לוין במקומו של תא"ל גיא דוידסון - שצפו להשתחרר מצה"ל לאחר 30 שנות שירות.
בר אמר: "דוידסון, אתה מפקד של מלחמה, של שגרה ושל שלום. כתף לכתף עם פיקוד הדרום, נמשיך למוטט את חמאס, תוך יצירת מציאות ביטחונית חדשה. בסיס חצרים תחת פיקודך היה שותף במלחמה הזאת בכמה מהמבצעים הנועזים, פורצי הדרך, העוצמתיים והאמיצים שהיו לצה"ל מהקמתו. מבצעים שעם ישראל היה גאה בהם.
מבצעים שחלקם יישארו חסויים עוד זמן רב. יחידות הבסיס הן חלק בלתי נפרד מההרתעה של מדינת ישראל נגד אויבנו במזרח התיכון. אלוף פיקוד הדרום, נמשיך כמחנה אחד, עד שנשלים את המשימה המשותפת. לא רחוק מכאן, בקיבוץ חצרים התמקמה קהילת קיבוץ בארי. קהילה זו היא תזכורת חשובה עבורנו לחובה שלנו, לאפשר את חזרתם של תושבי הדרום והצפון לביתם בבטחה.
"עם פיקוד הצפון, נמשיך ונפעל להחזרתם של התושבים לאדמתם. נהיה ערוכים לכל התפתחות אפשרית. זכרו כי עמנו צדקת הדרך שכה בהירה לנו, הרי אין לנו ארץ אחרת. נזכור את כלל הנרצחים והחללים של מלחמת 'חרבות ברזל', ונאחל החלמה מהירה לפצועים ולנפגעים בגוף ובנפש".
תא"ל דוידסון: "לפני שלוש שנים, בטקס דומה לזה, עת כניסתי לתפקיד, פתחתי את נאומי ואמרתי - ׳זו המשמרת שלנו׳ - המשמרת שלנו היא אינה ׳עוד משמרת׳. בשנים האחרונות וככל הנראה גם השנים הקרובות הן שנים אשר תבאנה לכדי מבחן את מימוש יכולותינו אשר נבנו בעמל רב! המשמרת שלנו היא באמת אינה ׳עוד משמרת׳ נפלה בחלקנו הזכות והאחריות לממש את ייעודנו בתקופה מורכבת והיסטורית אשר עליה להבטיח את עתיד עמנו וצאצאינו במדינת ישראל. משרתי ומשרתות חצרים, אם עם ישראל היה נחשף אליכם ואל עשייתכם בשלוש השנים האחרונות ובשנה האחרונה בפרט, האור בקצה המנהרה היה בוהק ומסנוור וכולנו היינו צועדים לקראתו כקבוצה אחת, איתנה ומלוכדת! עמיחי, אתה הרי בן בית למשפחת חצרים. פיקדת על טייסת בבבית הספר לטיסה, על טייסת 102 וגם על טייסת 69. דרכנו הצטלבו לא פעם ואנחנו מכירים היטב - אני גאה ושמח להעביר אליך את האחריות על משפחת חצרים המופלאה, ואין לי ספק בהצלחתך בתפקיד. אני לצידך ולשירותך תמיד".
תא"ל לוין: "אני מקבל היום בהתרגשות וביראת כבוד את הפיקוד על הבסיס המופלא הזה. בסיס חצרים מהווה מרכיב מרכזי בזרוע האסטרגית של צה״ל ומדינת ישראל. בבסיס פועלות טייסות הקרב המהוות את החוד ההתקפי של צה״ל, לצד מסגרות ההדרכה, המיון וההכשרה הליברליות של החיל.
חבורה מופלאה ומיוחדת של משרתים מסורים הפועלים כאיש אחד למימוש המשימות ללא לאות, יומם וליל, ומגלים יוזמה, שותפות ומסירות אין קץ. זהו הבסיס בו גדלתי כלוחם אווירי ובו עוצבה דמותו כמפקד. החלפת פיקוד זו מתרחשת בשעה גורלית. אנו מצויים בעיצומה של מלחמה קשה, ארוכה וצודקת. מלחמה שבמובנים רבים תעצב את פניה של מדינתנו לעשורים הבאים. דוידסון, אני מבקש להודות לך בשם כל משרתי חצרים על הפיקוד בתקופה היסטורית זו. בחדות הכה אופיינית לך - עיצבת, בנית, הכשרת והובלת את הבסיס בשעה גורלית עם מצפן ערכי ברור ומדויק".
על פי התחקיר הראשוני שביצעו בצה"ל, הטיל לא הושמד ו"לא הושגה התוצאה הרצויה". מנהיג החות'ים עבד אל-מאלכ אל-חות'י אמר היום: "הפעולה היום בוצעה באמצעות טיל בעל טכנולוגיה מתקדמת, שחצה את מערכות האויב והגיע למרחק של 2,040 קילומטר במסגרת השלב החמישי של ההסלמה. הפעולה נמשכת כל עוד נמשכים התוקפנות והמצור על עזה. נמשיך בתיאום עם ציר הג'יהאד וההתנגדות. מה שבא יהיה גדול יותר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)