"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
תא"ל ברק חירם נפגש עם אנשי קיבוץ בארי בביתה של פסי
לאחר כמעט עשרה חודשים הוא נפגש עם המשפחות השכולות בקיבוץ • רון שפרוני שבני משפחתו נרצחו בקיבוץ: "ניכר שרצה להקשיב - אך גם נאטם מול הביקורת הקשה"

תא״ל ברק חירם נכנס לקיבוץ בארי // ללא

תא"ל ברק חירם נפגש עם אנשי קיבוץ בארי בביתה של פסי

לאחר כמעט עשרה חודשים הוא נפגש עם המשפחות השכולות בקיבוץ • רון שפרוני שבני משפחתו נרצחו בקיבוץ: "ניכר שרצה להקשיב - אך גם נאטם מול הביקורת הקשה"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

עת ללחום ועת להקשיב:מפקד אוגדה 99, תא"ל ברק חירם, שהיה מהמפקדים הראשונים שהגיעו בשבת השחורה ללחום בקיבוץ בארי, נפגש היום (שלישי), לאחר כמעט עשרה חודשים, עם המשפחות השכולות של הקיבוץ.

תא"ל ברק חירם שהיה מעורב בתקרית הירי לעבר ביתה של פסי בשבת השחורה, צפוי לפקד על אוגדת עזה, אולם מועד כניסתו לתפקיד טרם נקבע.

מפגש טעון. תא"ל ברק חירם,צילום: דובר צה"ל
אחד האירועים הזכורים מ-7 באוקטובר. הבית של פסי כהן בקיבוץ בארי,צילום: יוסי זליגר

הפגישה נערכה בממשך כשעתיים וחצי בבית של פסי, בו לחם חירם. בשבוע שעבר תא"ל חירם אמר במפגש עם אנשי כיתת הכוננות של קיבוץ בארי: "בזמן הנתון לא יכולתי לקבל החלטה אחרת, עד שהגעתי לבארי הכל התנהל בכאוס מוחלט".

שרון כהן, כלתה של פסי כהן, אמרה לאחר הפגישה כי היא מרגישה שחירם היה כן, וכי טוב שהפגישה התקיימה למרות הקושי הרב, לצד הכאב והביקורת הרבים של המשפחות שלא יחלפו לעולם.

תא"ל ברק חירם נפגש עם אנשי קיבוץ בארי // יוני ריקנר

רון שפרוני, קרוב משפחה של אביה, איילה והתאומים בני ה-12, ליאל וינאי חצרוני ז"ל, אשר הוחזקו כבני ערובה בבית של פסי כהן ונרצחו, אמר: "השיחה עם תא"ל ברק חירם הייתה לא פשוטה. עלו בין המשפחות השכולות קולות שונים - חלק קראו להתפטרותו. אני ביקשתי ממנו, כצעד בונה אמון, לא להתפטר, אלא, מתוך הבנת הקושי להיות אחראי על בטחון האזרחים בגזרה כאשר סוגיות עדיין פתוחות, להיות אחראי על הביטחון באוגדה מבצעית אחרת".

לדבריו חירם אמר כי לקח את הביקורת לתשומת ליבו אך התעקש כי הוא הומעמד הטוב ביותר לפיקוד על אוגדת עזה. "בשיחה התעקש שדווקא בגלל שהוא היה הקצין האחראי בבארי, הוא נמצא במעמד הטוב ביותר לקבל את הפיקוד על אוגדת עזה. ניכר שהוא רצה להקשיב אך גם נאטם מול חלק מהביקורת הקשה שעלתה על פקודות שנתן, נסוג מדברים שאמר מפורשות בתקשורת בעבר וניסה להשקיט את הכעס עליו כחלק מרצון להתמנות למפקד האוגדה הבא למרות הכשלים הקשים שהודה בהם במהלך השיחה. אף שיחה, כנה ככל שתהיה, לא תחזיר אלינו את האהובים שלנו".

אירוע בני הערובה בביתה של פסי הוא אחד מהאירועים הקשים ביותר במהלך השבת השחורה, והוא התנהל במקביל לשני אירועי בני ערובה נוספים בגזרות נוספות. שאלות עלו בנוגע להתנהלותו של מפקד אוגדה 99, אך במסגרתמסקנות תחקיר בארי נקבעשתא"ל חירם נהג כשורה,כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו