במדינות העולם הזדעזעו מירי חיזבאללה היום (שבת) לעבר מגרש הכדורגל במג'דל שמס, שבו 11 ילדים ונערים נרצחו ועשרות נפצעו במצב אנוש וקשה.
במועצה לביטחון לאומי של ארה"ב מסרו: "הבית הלבן מגנה את מתקפת הטילים של חיזבאללה על העיירה מג'דל שמס בצפון ישראל".
נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ כתב על האסון: "נורא, זה לעולם לא היה קורה אצלנו. זה לא יכול להימשך ככה".
נשיא צרפת, עמנואל מקרון התקשר לנשיא המדינה יצחק הרצוג השוהה בפריז והביע תנחומים וזעזוע עמוק מהירי לעבר מג'דל שמס.
שרת החוץ של בלגיה, האדג'ה לביב, תקפה: "בלגיה מגנה בתקיפות את הפיגוע במג'דל שמס. רוב הנפגעים הם ילדים וצעירים. לנוכח הטרגדיה האנושית הזו, אנו קוראים למנוע הסלמה אזורית. חייבים לעצור את מעגל האלימות והשנאה".
בארגנטינה גינו את חיזבאללה: "ארגנטינה מביעה גינוי חריף למתקפה הפחדנית של חיזבאללה שנפתחה מלבנון. לישראל יש זכות להגן על עצמה. ארגנטינה שולחת תנחומים לכל המשפחות".
שליח האו"ם למזה"ת, תור וונסלנד, גינה את שיגור הרקטה למג'דל שמס, אבל לא הזכיר את חיזבאללה: "מתקפה מתועבת, אני קורא לכולם לנהוג באיפוק מירבי".
השתתף בהכנת הידיעה: שחר קליימן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
