"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צה"ל ושב"כ מאשרים: ראפע סלאמה חוסל בתקיפות חיל האוויר שכוונו נגד מוחמד דף

סלאמה, מפקד חטיבת ח'אן יונס בארגון הטרור חמאס, חוסל במבצע ממוקד בהכוונת מידע מודיעיני של אמ"ן ושב"כ • סלאמה היה ממקורביו של מוחמד דף והיה מעורב בחטיפתו של גלעד שליט

,עודכן
0השמעה

נסיון החיסול של מוחמד דף: תיעוד רגע התקיפה

דובר צה"ל מאשר היום (ראשון)כי ראפע סלאמה, מפקד חטיבת ח'אן יונס בארגון הטרור חמאס,חוסל בתקיפות חיל האוויר במחנה העקורים במרחב אל-מואסי אתמול.

ראפע סלאמה היה ממקורביו של מוחמד דף, ראש הזרוע הצבאית של חמאס, ונחשב לאחד מהמתכננים והמבצעים המרכזיים של טבח ה-7 באוקטובר. הוא הצטרף לארגון הטרור בתחילת שנות ה-90 ומילא תפקידים בכירים, כולל תפקיד מג"ד ח'אן יונס-קרארה תחת פיקודו של מוחמד סינוואר. במהלך פעילותו, סלאמה היה מעורב בחטיפתו של גלעד שליט וביצע פעולות נוספות שנועדו לפגוע בביטחון ישראל.

ראפע סלאמה (מימין) ומוחמד דף,צילום: רשתות ערביות

במבצע "צוק איתן", סלאמה פיקד על הסיוע הקרבי ותוכנית ההגנה של חמאס, והיה אחראי על תוכניות המנהור בחטיבת ח'אן יונס. בשנת 2016, הוא החליף את סינוואר כמפקד החטיבה ופיקד על שתי המנהרות ההתקפיות שסוכלו בח'אן יונס במהלך מבצע 'שומר החומות'. באירוע זה נהרגו 18 מחבלים שניסו לחדור לשטח ישראל. בנוסף, סלאמה היה אחראי על כלל השיגורים מגזרת ח'אן יונס לשטח ישראל.

כרזות שצה"ל פיזר ברצועת עזה,צילום: ללא קרדיט

על פי דיווחים פלשתיניים סלאמה הוא אחיינו של ג'ואד אבו שמאלה - "שר הכלכלה" של חמאס שחוסל בתחילת המלחמה. עוד דווח כי סאלמה שרד בעבר ניסיונות חיסול והיה אחראי לשורה של פיגועי טרור בישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר