סדקים בתיאום הביטחוני: המנגנונים לא הסגירו את המחבל משכם - והוא נמלט

המחבל שדרס ורצח שני לוחמי כפיר בשבוע שעבר והסגיר את עצמו לרשות הפלשתינית - שוחרר • ככל הנראה הייתה מתוכננת הסגרה אך מסיבות לא ברורות הוא לא הוסגר בפועל • בצה"ל מנהלים אחריו מצוד • ראש מועצת שומרון יוסי דגן: "אם יש למדינת ישראל מינימום של כבוד לאומי, מושל שכם חייב להיות עצור מיידית"

תיעוד מזירת הפיגוע ליד שכם

המחבל מפיגוע הדריסה בשומרון שוחרר ע"י הרשות הפלשתינית, כך פרסם הבוקר (שני) הכתב הצבאי של גל"צ דורון קדוש. המחבל, שדרס ורצח שני לוחמי כפיר בשבוע שעבר בשומרון: אליה הלל ודייגו הרסאג', הסגיר את עצמו למנגנוני הרשות הפלשתינית לאחר הפיגוע. 

מהפרטים של המקרה עולה כי הייתה מתוכננת הסגרה אך מסיבות לא ברורות הוא לא הוסגר בפועל. הוא כרגע מוגדר נמלט, ובצה"ל מנהלים מצוד אחריו. 

המחבל בתוך רכבו, לכאורה, צילום: .הצלה ללא גבולות יו"ש

ראש מועצת שומרון קורא לעצור את מושל שכם: "אם יש למדינת ישראל מינימום של כבוד לאומי, המחבל בחליפה המכונה 'מושל שכם', המתועב הזה שהסתיר ואז הבריח את רוצח החיילים, חייב להיות עצור מיידית".

שכם, לאחר הפיגוע, צילום: נדב גולדשטיין/TPS

דגן טוען כי מושל שכם גם החביא את המחבל אצלו וגם הבריח אותו. עוד אומר דגן: "הרשות הפלשתינית היא טרוריסטית ונאצית בדיוק כמו החמאס - אלה רוצחים נאצים עם סרט ירוק על המצח ואלה רוצחים נאצים בחליפות".

"חלק גדול מהפיגועים נעשים בצורה ישירה על ידי ה'רשות הפלשתינית' ועל ידי מחבלים המכונים 'שוטרים פלשתינים'", המשיך. "וגם אלה שנעשים על ידי החמאס - הרש"פ מסיתה אליהם ומממנת את משכורות העתק של המחבלים הנאלחים הללו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר