היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן התייחס היום (רביעי) בנאומו על הגדרת הטרור של החות'ים: "במהלך החודשים האחרונים, חמושים חות'ים תושבי תימן עסקו בהתקפות חסרות תקדים נגד כוחות צבא ארצות הברית וכלי שיט בינלאומיים הפועלים בים האדום ובמפרץ עדן. התקפות אלו תואמות את הגדרת ספר הלימוד של טרור. הם סיכנו את צוותי ארה"ב, יורדי ים אזרחיים ושותפינו, סיכנו את הסחר העולמי ואיימו על חופש הניווט. ארה"ב והקהילה הבינלאומית היו מאוחדים בתגובתנו ובגינוי ההתקפות הללו בצורה החריפה ביותר".
עוד הוסיף סאליבן: "היום, בתגובה לאיומים ולפיגועים המתמשכים הללו, הודיעה ארצות הברית על "סימון מיוחד" (Specially Designated) של אנסאראללה, הידוע גם בשם החות'ים, כארגון טרור עולמי. הגדרה זו היא כלי חשוב לעכב מימון טרור לחות'ים, להגביל עוד יותר את גישתם לשווקים הפיננסיים ולהטיל עליהם אחריות על מעשיהם. אם החות'ים יפסיקו את התקפותיהם בים האדום ובמפרץ עדן, ארצות הברית תעריך מיד מחדש את ההגדרה".
"ההגדרה תיכנס לתוקף בעוד 30 יום מהיום, כדי לאפשר לנו להבטיח יציבות הומניטרית כך שהפעולה שלנו תכוון לחות'ים ולא לתושבי תימן", הסביר סאליבן "אנו נוקטים פעולות חסרות תקדים כדי לסייע במניעת השפעות שליליות (של ההגדרה החדשה) על העם התימני. תושבי תימן לא צריכים לשלם את המחיר על מעשי החות'ים. אנו מעבירים מסר ברור: משלוחים מסחריים לנמלי תימן שעליהם מסתמך העם התימני למזון, תרופות ודלק צריכים להימשך ואינם כלולים בסנקציות שלנו. זאת בנוסף להנחיות שאנו כוללים בכל תוכניות הסנקציות למזון, תרופות וסיוע הומניטרי.
כפי שאמר הנשיא ביידן, ארצות הברית לא תהסס לנקוט פעולות נוספות כדי להגן על עמנו ועל הזרימה החופשית של מסחר בינלאומי".
לפני כשבוע, מטוסי קרב של ארה"ב ובריטניה תקפו בצנעא, חודיידה ותאיז בתגובה למתקפות החוזרות ונשנות של החות'ים. בכירים אמריקנים הודיעו לסוכנות הידיעות אי.פי כי "הותקפו יותר מ-12 מטרות ובהן מחסני תחמושת ומערכות הגנה אווירית". החות'ים כבר היו בעבר בתוך רשימת ארגוני הטרור העולמית, אך הוצאו ממנה לבקשתה של איראן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו


