לוחמי חטיבת ירושלים מנעו ניסיון לפיגוע בכוחותינו בתוך הרצועה, והשמידו פירי מנהרה שהתגלו במרחב בו שהו. לאחר התרעה מודיעינית על תקיפה מתוכננת של החמאס על אזור המגנן של הלוחמים, התפנו הלוחמים ונכנסו לכוננות התקפה ובמקביל חיל האוויר תקף מטרות של מכלול האש החטיבתי.
חשיפת פיר מנהרה ע"י כוחות חטיבת ירושלים // צילום: דובר צה"ל
הכוח ירה לעבר המחבלים שהתחבאו במנהרה, מה שהוביל לפיצוץ של מטען שהיה בתוכו ומטענים נוספים באזור. בנוסף אליהם, יחידת יהל"ם חשפה פיר מנהרה נוסף והשמידה אותו.
מפקד גדוד 9207, סגן-אלוף עמרי: "קיבלנו ידיעה מודיעינית על כוונה של האויב לפגוע ולהוציא התקפה על חיילי הגדוד ששהו במגנן. נערכנו אל מול ההתראה, הפעלנו אש מדויקת למרחבים רלוונטיים, החיילים פעלו בדריכות ובערנות ופגעו במחבלים שיצאו מפיר. איתרנו פירים נוספים ותוואי של מנהרה, השמדנו אותם באמצעות יחידות של הנדסה ואנחנו ממשיכים לפעול להשמדת תשתיות במרחב"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

