"נפעל ברוח של חממי": מפקד חטיבת גבעתי מקדיש את פקודת ההתקפה על חאן יונס לאל"מ שנפל בקרב

אלוף-משנה לירון בטיטו, שלחם לצד חממי, ערך מחווה מרגשת לזכרו • "נילחם כמו שהוא נלחם - בעוז רוח ובנחישות"

"היום נפעל ברוח של חממי": מפקד חטיבת גבעתי מקדיש את פקודת ההתקפה לאל"מ שנפל בקרבות 7 באוקטובר // דובר צה"ל

ממשיכים בדרכו: לאחר שהוכרז כי אל"מ אסף חממי ז"ל נפל בקרבות ב-7 באוקטובר וגופתו נחטפה לעזה, לוחמי גבעתי ערכו מחווה לזכרו כשיצאו לתקוף בחאן יונס. 

אל"מ חממי הובא למנוחות ביום בו יצאה חטיבת גבעתי לפעולה בדרום הרצועה. בפקודת היציאה למבצע, אלוף-משנה לירון בטיטו, שלחם לצד חממי, הקדיש את פקודת ההתקפה בקשר לזכרו.  ״כמו חממי, ככה גבעתי: נילחם כמו שחממי נלחם בעוז רוח עם פיקוד מלפנים ובנחישות", אמר לחייליו.

מפקד חטיבת גבעתי, אלוף-משנה לירון בטיטו ואלוף-משנה אסף חממי ז״ל בשירותם הצבאי, צילום: דו"צ

ההודעה על מותו של חממי התקבלה לפני כמה ימים. בצה"ל התלבטו מאוד אם לפרסם שהוא הרוג חטוף מחשש שמחיר גופתו יהיה גבוה יותר. חממי ז״ל הוא המחט השלישי שנפל בקרב בלחימה בשבת השחורה. הרבצ״ר קבע את מותו לאחר בחינה של כלל הממצאים ועל בסיס מידע מהימן. הממצאים שאותרו מאפשרים על פי ההלכה להביאו לקבורה ועל כן תיערך לוויה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר