"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גלנט עם לוחמי עוצבת האש: "חמאס מבין רק כוח - הלחימה תשפיע על כל המזרח התיכון"

שר הביטחון ערך הערכת מצב במפקדת אוגדה 98 • לגבי החטופים אמר: "ככל שנפגע ונהיה יותר מדויקים, ככה הסיכוי להביא בחזרה את החטופים הולך וגובר" • על היום שאחרי המלחמה: "ניצחון מוחלט יביא הרחקה של מלחמות עתידיות להרבה זמן"

,עודכן
0השמעה

שר הביטחון גלנט באוגדה 98: ״ללחימה להכרעת החמאס יש השפעה בכל רחבי המזרח התיכון" // צילום: אלעד מלכה

שר הביטחון יואב גלנט סיים לפני זמן קצר (שישי) הערכת מצב במפקדת אוגדה 98, יחד עם מפקד האוגדה תת-אלוף דן גולדפוס. הערכת המצב התמקדה בפעילות חטיבות האוגדה השונות, הפועלות בימים אלה ברצועת עזה, בגבול הצפון וביהודה ושומרון.

״חמאס מבין רק כוח". גלנט באוגדה 98,

בסיום הערכת המצב, שר הביטחון שוחח עם הלוחמים ואמר: ״העוצמה של הפעולה הקרקעית מביאה שני הישגים: אחד, היא משמידה את החמאס, פוגעת בשרשרת הפיקוד, בפעילים, במפקדים, בבונקרים, במנהרות - בכל מה שצריך. הדבר השני, היא מקדמת אותנו להביא את החטופים בחזרה״.

גלנט הוסיף, והתייחס למשא ומתן על החטופים כשאמר: ״חמאס מבין רק כוח. כשאתה לא נותן לו כלום ונשאר על הקו, הוא יכול לדון איתך 20 שנה. כשיש לך מה לתת לו, שזה שקט ועצירה לתקופת זמן כזו או אחרת, הוא מוכן לשלם בשביל זה. לכן, ככל שנפגע ונהיה יותר מדויקים, ככה הסיכוי להביא בחזרה את החטופים הולך וגובר״.

״חמאס מבין רק כוח". גלנט באוגדה 98,צילום: אלעד מלכה

לדבריו של גלנט, ״ההיגיון שנראה לחלק מהאנשים הפוך מההיגיון, הוא הדבר היחיד שמבינים - אחרת לא מדברים איתך, הוא לא מתעניין בחיים של אנשים, גם לא באסירים שלו. הוא מתעניין בזה שתהיה לו את היכולת לקבל שרידות״.

״הלחימה להכרעת החמאס היא לחימה מקומית, אך יש פה הקרנה מזרח -תיכונות. אם על רצח, והרג וחטיפה של 1,500 ילדים, נשים ואזרחים, לא נגבה מחיר דרמטי - השמדת החמאס כארגון, כל אחד אחר בסביבה יחשוב לנסות אותנו".

גלנט סבור כי תוצאות המלחמה צריכות להיות כפולות: "אחד: הישג ותוצאה טקטית בשטח. והדבר השני, השפעה והקרנה לכל מי שרוצה לנסות את מדינת ישראל בעתיד. ניצחון מוחלט במלחמה הזו יביא הרחקה של מלחמות עתידיות להרבה זמן״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר