דיווחים בסוריה: ישראל תקפה את נמלי התעופה של דמשק וחאלב

גורמים ביטחוניים במדינה מסרו כי מערכות ההגנה הופעלו נגד הטילים • שר החוץ האיראני היה אמור לנחות מחר בבירה הסורית

נמל התעופה דמשק. צילום: טים ברייקמאייר

הגזרה הצפונית: כלי תקשורת בסוריה דיווחו היום (חמישי) על תקיפה ישראלית משולבת באזור נמלי התעופה של דמשק וחאלב. גורם צבאי סורי סיכם כי בסביבות 13:50 ישראל תקפה במטחי טילים את נמלי התעופה והשביתה אותם.  

גורם ביטחוני מסר לסוכנות ידיעות רוסית כי מערכות ההגנה הופעלו נגד טילים ישראליים באזור נמל התעופה. עוד נמסר כי התקיפה באה במקביל לתקיפה אחרת בנמל התעופה חאלב. על פי דיווחים ראשוניים, שני נמלי התעופה הושבתו. על פי רשת אל-מיאדין הלבנונית, בשדי התעופה נזרע הרס בחלק מממסלולי ההמראה. 

תיעוד של התקיפה בדמשק שהופץ ברשתות ערביות

המרכז הסורי, היושב בבריטניה ומזוהה עם האופוזיציה למשטר אסד, דיווח על פיצוצים עזים באזורי שדות התעופה כתוצאה מתקיפות ישראליות.  

מוקדם יותר נודע כי שר החוץ האיראני אמיר חוסיין עבד אל-להיאן היה אמור לנחות מחר בנמל התעופה בדמשק. משם היה אמור להמשיך גם לביקור בלבנון כדי לדון במלחמה של ישראל בחמאס עזה ובמתיחות בצפון. עם זאת, מקורות אחרים דיווחו כי השר האיראני המריא כבר בטיסה לדמשק ומטוסו נאלץ לסוב לאחור בגלל התקיפה. בה בעת, אל-להיאן הצהיר כי יתחיל מסע מדיני באזור מעיראק, ובהמשך יגיע לסוריה וללבנון.  

רק לפני יומיים, 10 באוקטובר, ישראל תקפה בדרום סוריה בעקבות שיגורים שנפלו בשטחים פתוחים ברמת הגולן. כוחות צה"ל הגיבו בירי אטרילרי ומרגמות לעבר מקור הירי.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר