בעקבות גל הטרור: צה"ל יצא למבצע הלילה (בין ראשון לשני) בג'נין. החל מסביבות השעה 01:00 החלה תקיפה אווירית של תשתית טרור, שבמסגרתה הושמדה מפקדה ששימשה מחבלים. לפי דיווח, לפחות ארבעה מחבלים חוסלו.
כל העדכונים מהמבצע - דקה אחרי דקה >>>
דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי אמר: "תכלית המטרה לפגוע בטרור במחנה הפליטים ג'נין ולערער את היותו עיר מקלט למחבלים. המערכה מול הטרור היא מאמץ מתמשך וזה לא ייפתר בפעילות מבצעית אחת. לא באנו לכבוש את מחנה הפליטים".
שר הביטחון יואב גלנט מסר: "כוחות הביטחון פועלים בשעות האחרונות בריכוז מאמץ כנגד מוקדי הטרור בעיר ג'נין. כנגד הטרור ננקוט בגישה התקפית ויוזמת - כל מי שיפגע באזרחי ישראל, ישלם מחיר כבד. אנו עוקבים מקרוב אחר התנהגות אויבנו - מערכת הביטחון ערוכה לכל תרחיש. מחזק את צה"ל ושב"כ בפעילותם הנחושה. נרדוף ונשיג את אויבנו".
לפי דיווחים פלשתינים, נשמעו קולות פיצוץ במחנה הפליטים ג'נין, כאשר מבנה הותקף בשני טילים מהאוויר. הפלשתינים דיווחו על עשרות פצועים, ובהם כמה במצב קשה, בעקבות התקיפה.
בהמשך דווח כי כוחות הביטחון נכנסו לג'נין מכמה צירים. עם כניסת הכוחות הופעלו "אזעקות" וצעירים יצאו החוצה והחלו להבעיר צמיגים.
במקביל לתקיפות ולכניסת הכוחות, חמושים במחנה הודיעו על כוננות וקראו לתושבים להשתתף בהדיפת "כוחות הכיבוש". דווח כי נותק החשמל בכמה חלקים במחנה.
ברשתות החברתיות פורסם כי נשלחו הודעות לטלפונים ניידים של תושבים בג'נין ובהן נכתב: "כוחות הביטחון פועלים באזור נגד החמושים. הישאר בבית ושמור על משפחתך".
הפעילות אושרה כבר לפני שבוע וחצי
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מעודכן באופן שוטף בכל פרטי המבצע. זאת בהמשך לישיבה שהתקיימה מוקדם יותר הלילה, שבה הוחלט על מבצע מוגבל בג'נין בעקבות ההסלמה באזור וייצוא הטרור שהוביל בחודשים האחרונים לכמה הרוגים בגזרה.
כבר בשבוע שעבר היה ברור שהולכים לפעילות של צה"ל בג'נין והחלה היערכות צבאית. גורם מדיני אמר ל"ישראל היום" כי המטרה של הפעילות היא לסיים את תפקידה של ג'נין כעיר מקלט של הטרור, והוא יימשך ככל שיידרש. מדובר בפעולה נרחבת שאושרה על ידי ראש הממשלה ושר הביטחון לפני כשבוע וחצי, בתיאום עם שב"כ וצה"ל.
בארגוני הטרור מאיימים
בתגובה למבצע אמרו בג'יהאד האסלאמי כי "ג'נין לא תיכנע. הלוחמים שלנו נחושים להתעמת ולהילחם, לא משנה כמה קורבנות יהיו. על האויב לשאת במלוא האחריות למה שייגרם מתוקפנות זו, שלא תשיג את מטרותיה. ההתנגדות תגן על העם הפלשתיני, וכל האופציות פתוחות".
בחמאס פרסמו הודעה דומה ומסרו כי "התוקפנות הרחבה על ג'נין לא תשיג את מטרותיה, האויב הציוני ייכשל. הממשלה הפאשיסטית והקיצונית בראשה נתניהו הפושע תישא בכל האחריות לנעשה".
דובר תנועת פת"ח הוסיף: "מברכים את ג'נין שמתעמתת עם התוקפנות של ממשלת הטרור הציונית. טועה הכיבוש אם הוא חושב שהוא יכול להרוג את רוח המאבק באמצעות הפשיטות שלו על מחנות הפליטים הפלשתיניים".
השתתף בהכנת הידיעה: מישל מכול
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו