מבית החולים ספרא לילדים בשיבא נמסר היום (שני) כי נפטר מפצעיו הילד בן ה-3 שנפגע ביום חמישי האחרון בבנימין מאש שהשיב כוח צה"לי נגד מחבלים שירו לעברו עת איבטח עמדה צבאית סמוך ליישוב נווה צוף.
נזכיר כי לאחר הירי הגיעו הפצועים הפלשתינים לכניסה ליישוב לקבלת טיפול רפואי, והפעוט פונה במסוק צבאי לבית החולים שניידר במצב קשה ולא יציב כשהוא מונשם ומורדם. אביו פונה במצב קשה על ידי הסהר האדום לשטחי הרשות ומצבו כעת מוגדר בינוני.
במשפחתו של תמימי שמת מפצעיו מתארים את התקרית שבה נהרג הילד בן השנתיים "רצח" ו"פעולת התנקשות": "אין ולא יכולה להיות שום הצדקה לירי שממנו נהרג מוחמד", אמר ל"ישראל היום" היית'ם תמימי, אביו של מוחמד. "זה מראה לנו שאפילו בביתו אדם לא יכול להרגיש בטוח, גם שם הוא יכול להיפגע. אלה החיים שלנו בכפר תחת הכיבוש, כל הזמן יש בעיות. אין לי דרישות, אני רק רוצה שזה לא יחזור על עצמו".
"לפני שהתחיל הירי הפתאומי, מוחמד היה איתי באוטו, שיחק, רצה לצאת איתי לסיבוב", כך סיפר האב על הרגעים הראשונים שבהם נשמע הירי. "אני מבקש מארגוני זכויות אדם להראות את מה שאנחנו עוברים", אמר. "זו פעולת התנקשות. אף אחד לא רואה ומקשיב למה שקורה לעם שלנו", הוסיף חמזה דודו של מוחמד. האב שאף הוא נפגע מהירי בכתפו ופונה לבית חולים ברמאללה בליל התקרית, שוחרר בינתיים לביתו בכפר נבי סאלח.
ח״כ עופר כסיף (חד״ש- תע״ל) מסר: ״שלשום ביקרתי את מוחמד היית'ם תמימי בן השנתיים וחצי בביה"ח. הוא היה אז במצב קריטי, לאחר שנורה בראשו בידי קלגס מכוחות הכיבוש. עכשיו הודיעו שנפטר.
"אני שולח תנחומיי למשפחת תמימי היקרה ומתחייב להיאבק בכל כוחי שהרוצח ייענש כדין ושהכיבוש הארור יבוא לקיצו ועמו שפיכות הדמים״.
השתתף בהכנת הידיעה: מישל מכול
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו