עומר עאבדין | צילום: רשתות ערביות

סוכל פיגוע ירי בירושלים: פעיל חמאס תכנן לפגוע בשוטרים בהר הבית

בחקירה נחשף כי עומר עאבדין היה בקשר עם פעיל טרור מלבנון, שבשלב מסוים דרש ממנו לבצע פיגוע • הפרקליטות צפויה להגיש נגדו כתב אישום

ניסיון פיגוע ירי לעבר שוטרים וקשר עם פעיל טרור מלבנון: הפרקליטות צפויה להגיש היום (ראשון) כתב אישום נגד פעיל חמאס, עומר עאבדין (21), תושב מזרח ירושלים, שנחשד בניסיון פיגוע ירי שכוון נגד כוחות משטרה. בנוסף, הוא נחשד כי יצר קשר עם פעיל טרור מלבנון.

במסגרת החקירה בשב״כ ובמשטרה נחשף כי עומר משתייך לתנועת חמאס והיה שותף לפעילות ארגון הטרור במסגרת ה"כתלה אסלמיה", תא הסטודנטים מזוהה עם חמאס באוניברסיטת ביר זית.

בנוסף, נחשף כי לפני מספר חודשים החל ליצור קשר, באמצעות פייסבוק ,עם פעיל טרור מלבנון כאשר בהמשך עברו השניים לשוחח בטלגרם. בשלב מסוים התבקש עומר לבצע פיגוע ירי או מטען כאשר עתיד היה לקבל סיוע כספי למטרה זו באמצעות פעילים נוספים מיו״ש. עומר הסכים לבקשה זו ותכנן לבצע פיגוע ירי לעבר אוטובוס המוביל שוטרים באזור הר הבית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...