"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אישום - כנקמה על חטיפת טירן פרו: תושבי ירכא חטפו והכו פלשתינים
שב"כ והמשטרה הודיעו על הגשת כתב אישום נגד חמישה צעירים שתקפו עד זוב דם פועלים ערבים, שלא היו קשורים לחטיפת הצעיר הדרוזי טירן פרו • הנאשמים אילצו את הפלשתינים ליצור קשר טלפוני עם בני משפחתם ולהודיע להם שנחטפו • בזמן שהכו אותם באגרופים ובאלות עץ, הם אמרו: "אף אחד לא יפגע בדרוזים ואנחנו נרצח אתכם"
טירן פרו שנהרג בתאונה בג'נין וגופתו נחטפה | צילום: ללא

אישום - כנקמה על חטיפת טירן פרו: תושבי ירכא חטפו והכו פלשתינים

שב"כ והמשטרה הודיעו על הגשת כתב אישום נגד חמישה צעירים שתקפו עד זוב דם פועלים ערבים, שלא היו קשורים לחטיפת הצעיר הדרוזי טירן פרו • הנאשמים אילצו את הפלשתינים ליצור קשר טלפוני עם בני משפחתם ולהודיע להם שנחטפו • בזמן שהכו אותם באגרופים ובאלות עץ, הם אמרו: "אף אחד לא יפגע בדרוזים ואנחנו נרצח אתכם"

לילך שובלמישל מכול
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שב"כ ומשטרת ישראל הודיעו היום (חמישי) כי במהלך החודשים האחרונים נעצרו חמישה תושבי ירכא, אשר חטפו באיומי נשק שלושה פלשתינים בנקמה עלחטיפתו והחזקת גופתו של הצעיר הדרוזי טירן פרו ז"ל, תושב דליית אל כרמל, בג'נין על ידי פעילי טרור. כתב אישום הוגש נגדם בגין עבירות ביטחוניות חמורות.

עורכי דינם של החשודים בחטיפה מירכא%2F%2F מישל דוט קום

חמשת הנאשמים הם עלי פתחי עלי עטאללה כבן 20, כרים יוסף סלים עטאללה כבן 23, וואל פח'רי מוחמד עטאללה כבן 21 ושני צעירים נוספים (שבעת ביצוע העבירה היו קטינים. מחקירתם בשב"כ וביחידה המרכזית (ימ"ר) מחוז חוף עלה כי בחודש נובמבר 2022, לאחר שפורסם דבר חטיפתו והחזקת גופתו של טירן פרו ז"ל החליטו הנאשמים לנקום את חטיפתו. לשם כך, הגיעו החמישה ביום ב-24 בנובמבר, בשעת לילה מאוחרת, למתחם בו שוהים פועלים פלשתינים בירכא וחטפו באמצעות איומי נשק שלושה פלשתינים תושבי חברון.

המתחם ממנו נחטפו הקורבנות, צילום: דוברות המשטרה
המתחם ממנו נחטפו הקורבנות, צילום: דוברות המשטרה

החמישה לקחו את הפלשתינים לאזור מבודד בתוך תא מטען של רכב, אילצו אותם ליצור קשר טלפוני עם בני משפחתם ולהודיע להם כי נחטפו, תקפו אותם באגרופים, בבעיטות וכן באמצעות אלות עץ, עד זוב דם, תוך אמירה לקורבנות כי התקיפה באה לאור היותם פלשתינים וכנקמה על חטיפתו של טירן ז"ל. "אף אחד לא יפגע בדרוזים ואנחנו נרצח אתכם, אתם שרצחתם אותו", הם אמרו לפלשתינים בזמן שתקפו אותם.

המתלוננים התחננו בפני הנאשמים, ואמרו כי הם תושבי חברון וכי אין להם כל קשר לגקנין ולחטיפת המנוח. לאחר התקיפה שיחררו הנאשמים את הקורבנות באזור סמוך, והללו נזקקו בהמשך לטיפול רפואי.

עוד עלה מהחקירה כי החשודים קשרו קשר מבעוד מועד לאחר שצפו בפוסטים ברשתות חברתיות אודות חטיפתו של הצעיר הדרוזי, הצטיידו בכלי נשק, אלות, סכינים, גרזנים ורעלות פנים וחיפשו אחר קורבנות פוטנציאליים.

מדובר באירוע הנקמה השני על חטיפתו של טירן ז"ל. בסוף דצמבר 2022הוגשו כתבי אישום נגד שני חייליםבגין זריקת מטען חבלה מאולתר לעבר בית פלשתיני באל-פורדיס כנקמה על החטיפה.

טירן פרו בן ה-18 מדלית אל כרמל, נהרג בתאונת דרכים ופונה לבית החולים בג'נין שם גופתו נחטפה בידי חמושים פלשתינים. לאחר המקרה טען אביו כי החמושים "ניתקו אותו מהמכשירים כשהוא בחיים" ואמר שמדובר ב"רצח אכזרי". לאחר יותר מ-24 שעות שהחזיקו הפלשתינים בגופה של הצעיר,היא הועברה למשפחתובעקבות מאמצעים של מערכת הביטחון, מעורבות בינלאומית, ובתיאום המנגנונים הפלשתינים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...