המתיחות הביטחונית: רכב הוצתה הלילה (אור ליום ראשון) בעיירה פלשתינית תורמוס עייא שביהודה ושומרון. החשד הוא שמדובר בפעולת תג מחיר לאחר הפיגועים בירושלים. בסרטון שהופץ ממצלמות מהמקום נראו חשודים שנכנסים לכפר ובורחים.
כתוצאה מכך, פרגולה ובית שלא שהו בו אנשים עלו בלהבות. כוחות ימ"ר הגיעו לזירה ופתחו בחקירת האירוע. בשלב זה אין חשודים במעורבות באירוע. לטענת תושבים במקום, "קבוצת מתנחלים חסמו כביש בכפר ושרפו מכונית, השריפה התפשטה לעבר בית סמוך ורכב נוסף הושחת".
בה בעת, דווח על שורת פעולות הלילה נגד רכוש פלשתיני במקומות שונים ביהודה ושומרון. בין היתר נטען כי כי הוצתו מכוניות בכפר מג'דל בני פאדל ליד שכם, ואבנים הושלכו לעבר מכוניות חולפות של פלשתינים.
חמאס הגיב לאירועים ביו"ש: "הקמפיין של עדרי המתנחלים בהגנת ובכיסוי הצבא באזורים שונים בגדה ופגע בעשרות כלי רכב ובחנויות - לא ישבור את נחישות עמנו".
בשתי הזדמנויות מאז הפיגועים בירושלים שבהם נרצחו שבעה ישראלים, הדגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "אסור לקחת את החוק לידיים" וכי תגובת מערכת הביטחון תהיה מהירה ועוצמתית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו