זירת הפיגוע בירושלים | צילום: מד"א

פיגוע הדקירה בגן הציבורי בירושלים: המחבל נטל את הסכין ממטבח ביתו ויצא לחפש יהודי

על פי הצהרת התובע לפני הגשת כתב אישום עולה כי המחבל פעל לבדו ללא כל סיוע חיצוני • כשהבחין בקורבן עקב אחריו עד שדקר אותו • מעצרו של המחבל הוארך

הפיגוע בגן הציבורי בירושלים: המחבל נטל את הסכין ששימשה לביצוע הפיגוע ממטבח ביתו, החביא אותה על גופו וחיפש אחר קורבן פוטנציאלי בעל חזות יהודית לביצוע פיגוע הדקירה. 

בתום חקירה במחוז ירושלים של המשטרה ושירות הביטחון הכללי, היום (שני) הוגשה הצהרת תובע לקראת כתב אישום נגד המחבל שביצע פיגוע דקירה לפני כשבוע וחצי בירושלים.

כזכור, לפני שבוע וחצי בצהרי יום שבת ה-22.10.2022, בסמוך לשעה 16:15, הגיע מחבל (בן 16, תושב ענאתא החדשה) לשטח ציבורי בין רחוב בר-לב לששת הימים, ודקר עובר אורח בגבו באמצעות סכין.

מיד לאחר פיגוע הדקירה, המחבל נמלט מהמקום והאדם שנדקר (תושב בני ברק בשנות העשרים לחייו) פונה עם סכין בגבו באורח קשה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים.

בעקבות הדיווח על הדקירה של הולך הרגל, כוחות משטרה גדולים של מחוז ירושלים בפיקוד מפקד מחוז ירושלים הוזעקו למקום, ובתוך זמן קצר סגרו את זירת האירוע והחלו בגביית עדויות ואיסוף ראיות.

תיעוד ממצלמות הגוף של השוטר מרגע זיהוי המחבל%2C המרדף אחריו ונטרולו %2F%2F דוברות המשטרה

כוחות המשטרה ומג״ב החלו בסריקות אחר החשוד במעשה במספר מעגלים, בהתאם לתיאור המחבל שהופץ ע״י משל״ט מחוז ירושלים.

בחלוף פחות משעה לאחר הפיגוע במהלך הסריקות שביצעו שוטרי מחוז ירושלים מהקרקע ומהאוויר, שוטר סיור מתחנת שלם של מחוז ירושלים, זיהה את המחבל החשוד בדקירה באזור מגרשי הכדורגל בשייח׳ ג’ראח (סמוך לציר חיים בר לב). כשהבחין בשוטר קורא לעברו לעצור ולשכב על הרצפה, המחבל ניסה להימלט רגלית, אך השוטר חתר למגע וביצע אחריו מרדף שבמהלכו טיפס השוטר על גדר ורץ בעקבותיו עם נשק שלוף. בשלב מסויים, המחבל הסתובב לכיוון השוטר עם חפץ חד בידו והשוטר שחש סכנה לחייו, ביצע ירי מדוייק לעברו וניטרל את המחבל. המחבל שנוטרל - פונה באורח קשה לקבלת טיפול רפואי.

מחקירת פיגוע הדקירה שנוהלה ביחידה המרכזית של מחוז ירושלים ובשירות הביטחון הכללי, עולה כי המחבל פעל לבדו ללא כל סיוע חיצוני. את הסכין ששימשה לביצוע הפיגוע נטל ממטבח ביתו, החביא אותה על גופו וחיפש אחר קורבן פוטנציאלי בעל חזות יהודית לביצוע פיגוע הדקירה. כשהבחין בקורבן, עקב אחריו עד שדקר אותו. מעוצמת הדקירה נשברה ידית הסכין ולהב הסכין נותר נעוץ בגב הקורבן.

הסכין ששימשה לביצוע הפיגוע,

מיד לאחר המעשה נמלט המחבל רגלית לכיוון מגרשי הכדורגל בשייח ג׳ראח, זאת כאשר הנרתיק הקשיח של הסכין בידו. שם בין הילדים והנערים ששיחקו בכדורגל באותה שעה, ניסה להיטמע בכדי לא להיתפס. בתוך זמן קצר שוטר סיור ממחוז ירושלים איתר את המחבל ונטרל אותו לאחר מרדף רגלי קצר.

מעצרו של המחבל הוארך פעמיים בבית המשפט, והיום עם סיום החקירה הוגשה מטעם הפרקליטות הצהרת תובע בבית משפט השלום בירושלים ומעצרו של המחבל הוארך בארבעה ימים נוספים, זאת עד ליום 3.11.2022, לצורך הגשת כתב אישום ובקשה למעצרו עד לתום ההליכים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...