"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הפיגוע במחסום שועפאט: המאבטח שנפצע קשה נלחם על חייו, נמשך המצוד אחר המחבל
דוד מורל, שעלה לארץ מברזיל רק לפני 5 שנים ושירת כחייל בודד, מאושפז בבית החולים הדסה עין כרם כשמצבו לא יציב • משפחתו, שמבקשת מהציבור להתפלל לרפואתו, שוהה לצידו כל העת • חשש שהמחבל עודי כאמל תמימי יברח ליו"ש, כוחות משטרה וצה"ל ממשיכים במצוד אחריו באזור שועפאט • במהלך הלילה - 10 מבוקשים נעצרו ברחבי יהודה ושומרון
דוד מורל, המאבטח שנפצע מהפיגוע במחסום שועפאט | צילום: רשתות חברתיות

הפיגוע במחסום שועפאט: המאבטח שנפצע קשה נלחם על חייו, נמשך המצוד אחר המחבל

דוד מורל, שעלה לארץ מברזיל רק לפני 5 שנים ושירת כחייל בודד, מאושפז בבית החולים הדסה עין כרם כשמצבו לא יציב • משפחתו, שמבקשת מהציבור להתפלל לרפואתו, שוהה לצידו כל העת • חשש שהמחבל עודי כאמל תמימי יברח ליו"ש, כוחות משטרה וצה"ל ממשיכים במצוד אחריו באזור שועפאט • במהלך הלילה - 10 מבוקשים נעצרו ברחבי יהודה ושומרון

יורי ילוןלילך שובל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הרופאים נלחמים על חיי הפצוע - כוחות הביטחון ממשיכים במצוד:מוסיף להיות קשה מצבו של דוד מורל, המאבטח שנפצעבפיגוע במחסום שועפאטביום שבת האחרון, כך נמסר היום (שלישי) מבית החולים הדסה עין כרם. מצבו של מורל לא יציב, הוא מורדם ומונשם ביחידה לטיפול נמרץ נוירוכירורגיה ובני משפחות שוהים לצידו כל העת. בתוך כך, נמשך המצוד אחר המחבל שפגע במורל והרג את לוחמת המעבריםנועה לזר ז"ל שהובאה אתמול למנוחות.

דוד עלה לארץ מברזיל בשנת 2017. הוא שירת בצה"ל כחייל בודד ולאחר שחרורו החל לעבוד כמאבטח. משפחתו מבקשת מהציבור להתפלל לרפואתו, שמו המלא הוא חיים דוד בן אסתר.

תיעוד%3A המשטרה מפזרת הפרות סדר במחנה פליטים שועאפט %2F%2F קרדיט%3A דוברות המשטרה
זירת הפיגוע, מחסום שועפאט, צילום: אורן בן חקון

במקביל למאמצי הרופאים להציל את חייו של דוד, המשיכו גם היום כוחות הביטחון בחיפושים אחר המחבל עודי תמימי. לוחמי צה"ל פועלים כל העת בעיירה ענאתא, הצמודה לשועפאט. באותו הזמן מתבצעות פעילויות של כוחות מיוחדים של המשטרה, משטרת מחוז ירושלים ומשמר הגבול במחנה הפליטים שועפאט.

כוחות הביטחון מתמקדים במישור המודיעיני של שב"כ, לצד עבודה של המשטרה. במסגרת המצוד ישנה נוכחות פיזית גבוהה באזור מחנה הפליטים - עשרות תשאולים, תחקורים, במטרה לנסות להגיע למיקומו של המחבל. ניתן להעריך שיש מי שמסייע לו להימלט, ולכן מערכת הביטחון מזהירה מסיוע למפגע וקוראת לכל מי שיודע על מיקומו או על מי המסייעים לו לפנות לרשויות. הנחת העבודה שהוא עדיין בשועפאט ומנסה בעזרת סייענים להימלט לגדה. "אנחנו מחפשים עם שלל יחידות", אמר קצין בכיר במשטרה.

עודי כאמל תמימי, המחבל מהפיגוע במחסום שועפאט, צילום: משטרת ישראל
לוחמי מג"ב במחנה הפליטים שועפאט, צילום: רויטרס
תיעוד פיגוע הירי בשועפאט

נציין כי מחנה הפליטים שועפאט נמצא בשליטה ישראלית למרותשהוא מוקף בחומות ובגדרות. מנגד, העיירה ענאתא נמצאת תחת שלטון הרשות הפלשתינית. במשך הלילה ובשעות הבוקר המוקדמות היו מספר עימותים במחנה הפליטים שועפאט וכוחות הביטחון השתמשו באמצעים לפיזור המפגינים בסמוך לגדר.

בפיגוע הקשה שאירע במחסום שועפאט פתח המחבל עודי תמימי באש אל עבר לוחמים ומאבטחים ששהו במקום ונמלט לכיוון מחנה הפליטים. כתוצאה מהירי נפגעו שלושה ישראלים: הלוחמת נועה לזר ז"ל שנפצעה אנוש ומותה נקבע בבית החולים, המאבטח דוד מורל ואישה נוספת שנפגעה מנתז ומצבה הוגדר קל.

מבצע מעצרים לילי ביו"ש - אמצעי לחימה הוחרמו

בתוך כך, לוחמי צה"ל, שב"כ ומג"ב פעלו הלילה למעצר עשרה במספר מוקדים באוגדת יהודה ושומרון, בפעילות בעיר חברון ובכפר בית עווא נעצרו שלושה מבוקשים החשודים במעורבות בפעילות טרור. בנוסף, אותרו והוחרמו נשק מסוג 'קרלו', ציוד צבאי ורכב גנוב. בפעילות לוחמי צה"ל בכפרים זעתרה ובית פאג'ר, שבמרחב חטיבת עציון, נעצרו שני מבוקשים החשודים במעורבות בפעילות טרור. כמו כן, במהלך הפעילות אותרו והוחרמו נשק מסוג M-16 ואמצעי לחימה נוסף.

נשק מסוג M-16 שנתפס בכפר באזור גוש עציון, צילום: דובר צה"ל
נשק מסוג קרלו שנתפס באזור חברון, צילום: דובר צה"ל

בחטיבה המרחבית שומרון, כוחות צה"ל עצרו שלושה מבוקשים החשודים במעורבות בפעילות טרור בכפרים ביתות וקליל. לוחמי צה"ל פעלו בנוסף במרחב החטיבה המרחבית מנשה, בכפרים חירבת אטייח וענזה, ועצרו שני מבוקשים החשודים בפעילות טרור. במסגרת כל הפעילויות הלילה לא היו נפגעים לכוחותינו וכן המבוקשים שנעצרו ואמצעי הלחימה שהוחרמו הועברו להמשך חקירת כוחות הביטחון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...