תם המצוד: גופת המחבל מוסא צרצור, החשוד בביצוע הפיגוע שבו נרצחה את שולמית רחל עובדיה בת ה-84 בחולון. נמצאה היום (רביעי) ברחוב בר כוכבא במרכז תל אביב. המחבל נמצא תלוי במבנה. כוחות המשטרה הוזעקו למקום והמפכ"ל הגיע לזירה.
לאורך הלילה התקבלו במשטרה דיווחים רבים מידי אזרחים אודות אנשים העונים לתיאור המחבל. כל הדיווחים נבדקו על ידי כוחות הביטחון. בשעה 07:14, אדם שיצא מבית הכנסת הבחין בגבר מחוסר הכרה ברחוב בר כוכבא בתל אביב והזעיק את כוחות המשטרה. חובשים ופראמדיקים של מד"א שהגיעו למקום קבעו את מותו של גבר בן 28.
פראמדיקית מד"א מרלן בריצנסקי סיפרה: "כשהגענו למקום ראינו גבר בן 28 מחוסר הכרה, ללא נשימה וללא דופק. ביצענו בדיקות רפואיות, הוא היה ללא סימני חיים וקבענו את מותו. תוך כדי הבדיקה הרפואית עלה בי חשד שמדובר בגופת אדם חשוד, העברתי מיד דיווח למוקד מד"א שהזעיקו את המשטרה שהגיעה למקום במהירות וממשיכה בטיפול באירוע".
זהותו של המחבל היתה ידועה למשטרה. בשבוע שעבר עורר המחבל את חשדו של פקח עירוני ועבר תשאול במשטרה ואף נמסר שמו לשב"כ, אך בשל העובדה כי היה לו היתר שהייה הוא שוחרר.

המבנה בו נמצא המחבל
למחבל היה היתר חיפוש עבודה
בשב"כ יודעים לומר שפיגוע הוא לאומני רק אחרי שחוקרים מחבל. פה המחבל התאבד, אבל בגלל האכזריות של האירוע בו נרצחה אישה מבוגרת באמצעות מוט ברזל, ההערכה היא שזה לאומני.
למחבל היה היתר חיפוש עבודה. יש כ-170 אלף אישורים כאלה, ובפועל יש בשטח ישראל רק כ-70 אלף פלשתינים מחפשי עבודה. הם מגישים בקשה למנהל האזרחי, המנהל האזרחי פונה לשב"כ ולמשטרה לבדוק לוודא שאין להם מניעה ואז ניתן אישור. מניעה ביטחונית - הכוונה היא שאין לגביו חומר ביטחוני שלילי, קרי שהוא לא עשה פיגוע או תכנן פיגוע וכו'.
פעמיים המשטרה עיכבה אותו לתשאול, אמר שהוא מחפש עבודה, הציג את ההיתר ושוחרר.
אם היה מוצא מעסיק בשטח ישראל היו עושים לו אבחון ביטחוני מעמיק יותר ואולי שם היה עולה שיש לו בעיה נפשית.
כרגע שב"כ מתמקד בתחקור ותשאול סביבתו, להבין אם מישהו היה מודע לכוונותיו או שעזרו לו. בשלוש שנים האחרונות לא בוצע פיגוע על ידי מחפש עבודה. לכן כרגע לא נראה שיהיה שינוי בתהליך, מה גם שיש אינטרס מובהק בהמשך העסקת פועלים פלשתינים בישראל. החשש אתמול בערב היה שיבצע פיגוע נוסף או שאולי יימלט ויהיה מבוקש.
כזכור, עובדיה, שהותירה אחריה בעל ושלושה ילדים, נמצאה אתמול מחוסרת הכרה סמוך לאתר בנייה ברחוב החשמונאים בחולון כשעל גופה סימני חבלה. צוות מד"א קבע את מותה. מדובר בקשישה המתגוררת בסמוך למקום בו נמצאה והתיק שלה נמצא עליה.
נסיבות האירוע נבדקו לאחר שלידי המשטרה הגיע תיעוד התקיפה - במשטרה אומרים כי הם גם לא פוסלים חשד לאירוע לאומני ובהמשך אישרו כי אכן מדובר בפיגוע.
ל"ישראל היום" נודע כי השב"כ מעורב בחקירה. על פי החשד המחבל הוא מוסא צרצור בן 28 מקלקיליה שככל הנראה עבד באתר הבנייה הסמוך.
כוחות הביטחון עצרו את קרובי משפחתו של המחבל
לוחמי צה"ל, שב"כ ומג"ב עצרו הלילה 11 מבוקשים ברחבי יהודה ושומרון; ביניהם בני משפחת המחבל וקרובים נוספים החשודים במעורבות בפיגוע שהתרחש אמש בחולון.
בכפר נעמה שבמרחב החטיבה המרחבית אפרים, פעלו הכוחות למעצר שני מבוקשים החשודים במעורבות בפעילות טרור. במהלך הפעילות נורו זיקוקים והושלכו בקבוקי תבערה ואבנים לעבר הכוחות, שהגיבו באמצעים לפיזור הפגנות. המבוקשים שנעצרו הועברו להמשך חקירת כוחות הביטחון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו