"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ירי בוצע לעבר אוטובוס של אגד סמוך ליישוב עפרה

באירוע אין נפגעים, אך נגרם נזק לאוטובוס • כוחות צה"ל במצוד אחר החשודים • ראש המעוצה ישראל גנץ: "אנו רואים הסלמה ואובדן הרתעה"

,עודכן
0השמעה
האוטובוס שהותקף, צילום: ביטחון בנימין

ירי בוצע הלילה (בין שבת לראשון) לעבר אוטובוס ישראלי סמוך ליישוב עפרה שביו"ש. אין נפגעים, אך נגרם נזק לאוטובוס.

דובר צה"ל דיווח כי הכוחות מצויים במצוד אחר החשודים. במקביל, לפי דיווחים ערביים כוחות ביטחון רבים נכנסו לכפר סילוואד.

ירי לעבר אוטובוס ישראלי בבנימין // קרדיט: זכויות סעיף 27א

בדוברות מועצה אזורית בנימין דיווחו על לפחות שמונה פגיעות שזוהו באוטובוס אגד. לדבריהם, הירי בוצע ליד הכפר סילוואד, בזמן שהאוטובוס נסע לכיוון העיר אריאל. נהג האוטובוס עצר בצומת שילה וכוחות צבא ואנשי אגף הביטחון של מועצת בנימין הגיעו למקום.

"תוך כדי נסיעה לכיוון אריאל שמעתי צרור. לחצתי על הגז וברחתי" נהג האוטובוס משתף ברגעים הדרמטיים. "המקום היה חשוך, אין שם חיילים אז המטרה הייתה להתרחק ככל שניתן. רק קרוב לשילה ירדתי וראיתי את הנזק. לא ישנתי כל הלילה. עד עכשיו אני רועד. אני בד"כ לא נוהג בקו הזה, ובמקרה כזה עוד לא נתקלתי".

"אנו רואים הסלמה ואובדן הרתעה כבר תקופה", אמר ראש מועצת עופרה, ישראל גנץ, "אנו דורשים באופן מיידי פעולות נחושות ועמוקות למיגור הטרור ולהחזרת ההרתעה בשטח".

תמר אוחנה, ראש ענף תחבורה בכוח לעובדים, שיבחה את פעולת הנהג בזירה: "רק בשל תושיית הנהג נמנע אסון כבד. אנחנו מחזקים את ידי הנהגים הנמצאים כל יום בחזית ומתמודדים עם פעולות טרור אבנים וירי מחד, ואלימות נוסעים מנגד. זוהי תזכורת יום יומית לצורך להכיר בנהגים כעובדי ציבור ועל כך נמשיך להיאבק".

חברת הכנסת מיכל וולדיגר מהציונות הדתית הגיבה לפיגוע הלילה בזעזוע: "שוב, יריות על אוטובוס. הפעם בלי נפגעים. ‏באורח נס ללא נפגעים בגוף, אך מה עם נפגעי הנפש? ‏ילדים גדלים בפחד תמידי לנסוע בכביש, חרדות ונזקים נפשיים לתושבי יו״ש שגדלים לתוך המציאות המחרידה הזו זה לגמרי בידינו. צריך ‏מ ש י ל ו ת - ‏ללא פשרות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר