"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הפרשה בקפריסין: לא בחורינו הטובים

בשורה התחתונה מדובר בנערים שההתנהגות שלהם מבישה • אם זה מה שקורה לצעירים כשהם עוזבים את נתב"ג, שווה שנשאל את עצמנו איפה טעינו • דעה

,עודכן
הנערים שנחתו בנתב"ג מתקבלים על ידי בני המשפחות, אתמול // צילום: יוסי זליגר

לא, הם לא מגש הכסף אשר עליו ניתנה לנו מדינת היהודים. הם לא בחורינו האמיצים והם לא מלח הארץ. אין מהלקבל אותםבשדה התעופה כאילו היו משוחררי מבצע אנטבה.

בשורה התחתונה מדובר בנערים שההתנהגות שלהם מבישה, שחושבים שנשים הן חפץ נטול רגשות, מכונת מין שבה משתמשים ומעבירים הלאה.

"אבל היא רצתה", זה המשפט שנשמע מעכשיו מפי מישיוצאים להגנתם. "זאת בחירה שלה, מי את שתבקרי?" אז בואו נחשוב רגע איך היינו מרגישים לו היה מדובר בבת שלנו, האם היינו יכולים לחשוב עליה בסיטואציה של מין קבוצתי עם שנים עשר גברים? כמה היינו שמחים לגלות בוואטסאפ המשפחתי או הקבוצתי סרטונים מהאירוע הכל כך ראוי לתיעוד?

בתודעה של חלק מהגברים בארץ עדיין קיימתתפיסת "המתנדבות". נשים אירופאיות שהיו באות לקיבוץ ומתנהגות בפתיחות מינית שלא היתה קיימת אז בארץ, קרי יוזמות מגע מיני, ורחמנא ליצלן, גם נהנות ממנו. אין ביטוי שלא השתמשו בו אז - "מזרן" ו"נותנת" היו רק חלק מהפנינים. מילים שלא היינו מעיזים לומר על הבנות "שלנו", ששמורות, יחד עם חיוך גברי מדושן עונג, לבחורות המתירניות משם.

איכשהו נדמה שהכל צף ועלה ברגע שהנערים הללו נעצרו בקפריסין.

הנערים שנחתו בנתב"ג מתקבלים על ידי בני המשפחות, אתמול // צילום: יוסי זליגר

אותהתפיסה מעוותתשמדברת על הבריטית חסרת הבושה שבטח נהנתה מכל רגע, ואז החליטה להפיל בפח את החבר'ה הטובים. הרי בשביל זה הילדים שלנו נוסעים לחו"ל, בשביל להשתכר ולעשות סמים ולהשתולל ולהחריב חדרים בבתי מלון ולחגוג בסקס קבוצתי עם תיירות.

בשביל להרשות לעצמם לאבד כל רסן ולהתנהג בעולם ערכים מעוות ומכוער, שאין לו דבר וחצי דבר עם דחיית סיפוקים מינימלית, עם חינוך ותרבות ועם מותר האדם.

אדם יכול להרשות לעצמולהתיר את הרסןכשהוא בחופשה. אפשר ומותר לעשות דברים שהם לא חלק מהיומיום.

אבל אם זה מה שקורה לצעירים שלנו ברגע שהם עוזבים את נתב"ג, אז שווה שנשאל את עצמנו איפה טעינו. תרבות, ערכים וכבוד הם משהו שאדם אמור לקחת איתו תמיד במזוודה. זוהי כבודת היד של כל אחד ואחת מאיתנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר