"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מייסד טלגראס נשפט לשבוע בבידוד
עמוס דב סילבר הועבר לבידוד לאחר שהתראיין לכלי התקשורת • מייסד ערוץ רכישת הסמים לא משתף פעולה עם חוקריו • השב"ס: "הוא עבר על הנהלים"
מייסד הטלגראס, דב סילבר // צילום: יוסי זליגר // מייסד הטלגראס, דב סילבר // צילום: יוסי זליגר

מייסד טלגראס נשפט לשבוע בבידוד

עמוס דב סילבר הועבר לבידוד לאחר שהתראיין לכלי התקשורת • מייסד ערוץ רכישת הסמים לא משתף פעולה עם חוקריו • השב"ס: "הוא עבר על הנהלים"

איציק סבן
, עודכן

מייסד הטלגרס עמוס דב סילבר נשפט לשבעה ימים בבידוד בבית המעצר בו הוא כלוא וזאת בעקבות ראיונות שהעניק בסוף השבוע לכלי תקשורת מתאו.

מאז הסגרתו לישראל באוגוסט השנה שומר סילבר על זכות השתיקה ואינו משתף פעולה עם חוקריו.בתום 10 ימים במעצר הגישה המשטרה בקשה להאריך את מעצרו ב-10 ימים נוספים.

בית המשפט השלום בראשון לציון קיבל את הבקשה, סילבה ערער למחוזי אך עירעורו נדחה. באמצעות עו"ד אורי קורב, הגיש סילבר עירעור לבית המשפט העליון על ההחלטה להותירו במעצר בטענה כי יש להגן על זכותו החוקתית לשמור על שתיקה אך גם ערעורו זה נדחה.

משירות בתי הסוהר נמסר כי: "על פי נהלי השב״ס חל איסור על עצורים ואסירים להתראיין לתקשורת ללא קבלת אישור. קיום ראיון במישרין או בעקיפין עם התקשורת מהווה הפרה של נהלים והעצור טופל בהתאם לנהלים״.

עוד בנושא:

מסתכל לצדדים - ובורח: תיעוד ההימלטות של מייסד "טלגראס" באוקראינה

נמלט ונתפס: מייסד טלגראס נחת בארץ

מייסד טלגראס: "הוכיתי קשות באוקראינה"

ממנכ"ל ועד דובר: מייסד רשת "טלגראס" ו-41 מאנשי ארגונו נעצרו

במסגרת חקירה שנוהלה ביחידת הסייבר בלהב 433, בשת"פ עם ימ"ר צפון ויחידת יהלום ברשות המיסים ובליווי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, סילבר נחשד בכך שהקים את ארגון הפשיעה "טלגראס", שפעל החל משנת 2017 ויצר פלטפורמה לסחר בסמים מסוגים שונים, לרבות קנביס, MDMA וסמים פסיכדליים, וזאת באמצעות אפליקציית ה"טלגרם". ארגון זה פעל החל משלב מסוים כארגון פשיעה לכל דבר ועניין, שבראשו עמד סילבר. הוא היה בעל השליטה בארגון, כיוון את פעילותו ופיקח עליה, במישרין ובעקיפין. באמצעות הפלטפורמה של "טלגראס", אשר שימשה אלפי סוחרי סמים, נמכרו סמים בכמויות אדירות למשתמשים בישראל, לרבות לקטינים.

במרץ 2019 נעצר סילבר באוקראינה לבקשת מדינת ישראל, ובמקביל עצרה המשטרה שותפים רבים לעבירות ותפסה ראיות וחומרי מחשב, במסגרת מבצע מקיף וחובק עולם נגד הארגון ומנהליו.

בהמשך הוגשו על ידי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה כתבי אישום נגד עשרות מנהלים ופעילים בארגון. כתבי האישום מייחסים לנאשמים תיווך לסחר בסמים מסוכנים בעשרות אלפי הזדמנויות, במסגרת ארגון הפשיעה "טלגראס", הדחת קטינים לסמים ולסחר בסמים, שיבוש הליכי משפט ועבירות נוספות. כן מיוחסת לדרג הבכיר בארגון עבירה של הלבנת הון בסך של כ- 30 מיליון שקלים ועבירות מס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...