"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מבצע "מסלול בטוח" במגזר הערבי: נעצרו 9 חשודים בעבירות מס של מאות מיליוני שקלים

המשטרה פשטה על חמישה יישובים דרוזים וערבים בצפון • החשד: גורמים עברייניים הקימו חברות קש לביצוע עבירות מס ולהפצת חשבוניות פיקטיביות • ניהלו מערך הלוואות שיטתי תוך גביית כספים באלימות וסחיטה באיומים כלפי הקורבנות • משטרת ישראל: "נמצה את הדין עם העבריינים"

,עודכן
0השמעה
שוטרי להב 433 במהלך מבצע המעצרים, צילום: דוברות משטרת ישראל

תשעה חשודים נעצרו הבוקר (רביעי) בחשד לביצוע עבירות של הלבנת הון, קבלת דבר במרמה והונאות מס בהיקף של מאות מיליוני שקלים. ככל שיידרש, יובאו החשודים במהלך היום לדיון הארכת מעצר בבימ"ש השלום בחיפה.

במסגרת פעילות "מסלול בטוח" והמאבק המשטרתי בפשיעה כלכלית בחברה הערבית, נוהלה בחודשים האחרונים חקירה סמויה ומורכבת של המפלג לאכיפה כלכלית בלהב 433, ביחד עם פקיד שומה חקירות חיפה והצפון ומע"מ חקירות חיפה והצפון ברשות המיסים.

מדובר בעבירות פליליות שבוצעו על ידי גורמים עבריינים, באמצעות רשת חברות שנמצאות בחזקתם ועוסקות בניהול פרויקטים, בעבודות עפר, בהובלות ועוד. לפי החשד, חלק מהחברות שימשו כחברות קש לביצוע עבירות מס ולהפצה של חשבוניות פיקטיביות, והכספים שגרפו החשודים לכיסם הולבנו לכאורה באמצעים שונים.

עוד עלה בחקירה כי חלק מהחשודים ניהלו מערך הלוואות מאורגן ושיטתי בסכומים של מיליוני שקלים, תוך גביית הכספים באלימות וסחיטה באיומים כלפי הקורבנות על רקע חובות כספיים לכאורה. נוסף לכך, מחומרי החקירה שהצטברו, העצור העיקרי ביצע לכאורה עבירות אלימות והיה מעורב באירועי ירי במסגרת שפיכות דמים בין גורמים בעולם העברייני בחברה הערבית.

נעצרו 9 חשודים בהלבנת הון ובעבירות מס במאות מיליוני שקלים // צילום: דוברות המשטרה

הבוקר, עם המעבר לחקירה גלויה, פשטו יותר מ-250 שוטרים מלהב 433 – יחד עם שוטרי מרחב אשר ממחוז חוף, כוחות יס"מ ומג"ב ואנשי רשות המיסים ויחידת החילוט באפוטרופוס הכללי - על בתיהם של החשודים בירכא, ג'וליס, כסרא-סמיע, ג'דיידה מכר וטורעאן. במהלך עשרות החיפושים שבוצעו נתפסו 12 כלי רכב, 90 אלף שקלים במזומן, מסמכים וחשבוניות, כאשר בתום החיפושים הועברו לחקירה תשעה חשודים ושלושה מעוכבים נוספים.

מהמשטרה נמסר: "נמשיך לפעול לחשיפה ולגילוי של עבירות פשיעה חמורותבתחומי הכלכלה והאלימות, כדי לחקור ולמצות את הדין עם העבריינים".

החקירה המורכבת מנוהלת ע"י משטרת ישראל ביחד עם פקיד שומה חקירות חיפה והצפון ומע"מ חקירות חיפה והצפון ברשות המיסים, בליווי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר