"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
התביעה: 3 מאסרי עולם ו-40 שנים לבן אוליאל
היום התקיים שלב הטיעונים לעונש של הנאשם המרכזי בפרשת דומא, שהורשע בחודש שעבר ברציחתם של בני משפחת דוואבשה • ביהמ"ש: גזר הדין יינתן בהמשך
בן אוליאל בבית המשפט | צילום: תומר אפלבאום

התביעה: 3 מאסרי עולם ו-40 שנים לבן אוליאל

היום התקיים שלב הטיעונים לעונש של הנאשם המרכזי בפרשת דומא, שהורשע בחודש שעבר ברציחתם של בני משפחת דוואבשה • ביהמ"ש: גזר הדין יינתן בהמשך

שלומי דיאז
, עודכן

בית המשפט המחוזי בלוד שמע היום (שלישי) את הצדדים בשלב הטיעונים לעונש של עמירם בן אוליאל, שהורשע בחודש שעבר ברציחתם של בני משפחת דוואבשה, במה שכונה "פיגוע יהודי בדומא". הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לגזור על הנאשם שלושה מאסרי עולם מצטברים, בגין שלוש עבירות הרצח, ועוד 40 שנים בגין הרשעתו בשתי עבירות של ניסיון לרצח. בית המשפט קבע שגזר הדין יינתן בהמשך.

מלבד עונש המאסר שאותו דורשת הפרקליטות, עלתה דרישה נוספת היום בדיון והיא כי משפחת דוואבשה תפוצה במלוא הסכום הכספי שמגיע לה על פי החוק. מנגד, סנגוריו של בן אוליאל טענו: "ללא קשר לבקשת הפרקליטות, אנחנו כבר עובדים על ערעור לביהמ"ש העליון", שם לטענתם, תתקבל טענתו שההרשעה צריכה להתחלף בזיכוי.

עוד בנושא:

פרשת דומא: הנאשם המרכזי הורשע ברצח שלושת בני משפחת דוואבשה

הרצח בדומא: הכרעת דין הנאשם המרכזי

פרשת דומא: קטין הורשע בחברות בארגון טרור

פרשת דומא: הקטין לא יואשם במעורבות ברצח

ביהמ"ש שמע במסגרת הטיעונים לעונש גם את עדות הסב, חוסיין דוואבשה, שסיפר על המצב של המשפחה מאז האירוע: "אנחנו עוד לא השתקמנו, קשה לי להסביר לנכד שלי שעברנו כה הרבה". הסב ביקש למצות את הדין עם הנאשם, כמו גם קרובי משפחה נוספים שהיו באולם. בדיון היום, התביעה ציינה כי מדובר במעשה חמור וכי מעשי הרצח נבעו משנאה לערבים ותו לא, וכנקמה על רצח מלאכי רוזנפלד, בפיגוע ירי בידי חוליית חמאס בסמוך לצומת קידה, ליד דומא, ביוני 2015.

תקרית חריגה קדמה לדיון היום, כשעימות פרץ באולם בית המשפט בין חבר הכנסת אחמד טיבי לרעייתו שלבן אוליאל. טיבי הטיח בה כי "בעלך צריך להירקב בכלא. הוא שרף משפחה שלמה".

אחד הטיעונים המרכזיים של בן אוליאל, שלטענתו מהווים את הבסיסי לערעור לבית המשפט העליון הוא עצם הכשרת ההודאה שנתן, לאחר עינויים שעבר. כזכור, ביוני 2019, קבע בית המשפט כי ניתן להסתמך על הודאת בן אוליאל באשמה שניתנה בשחזור, אך יתר ההודאות שנגבו לכאורה תחת אלימות אינן קבילות.

אי לכך, נקבע אז כי ניתן להמשיך לנהל משפט בו הוא נאשם בעבירת רצח. ביולי אשתקד אגב המליץ בית המשפט לפרקליטות לחזור בה מסעיף האישום של חברות בארגון טרור. היא לא חזרה בה, אם כי לבסוף בן אוליאל זוכה מעבירה של חברות בארגון טרור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...