"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בתום ארבע שעות חקירה: השחקנים שוחררו לביתם
שני שחקני מכבי תל אביב, שחשודים בקיום יחסי מין עם קטינות, שוחררו ללא תנאים מגבילים ובערבות עצמית • החשד נגד הכדורגלנים: בעילה אסורה והגשת אלכוהול • עדויות נגבו מאחת הנערות
צילום: ארכיון: יוסי זליגר // אחד המעורבים נחקר באזהרה

בתום ארבע שעות חקירה: השחקנים שוחררו לביתם

שני שחקני מכבי תל אביב, שחשודים בקיום יחסי מין עם קטינות, שוחררו ללא תנאים מגבילים ובערבות עצמית • החשד נגד הכדורגלנים: בעילה אסורה והגשת אלכוהול • עדויות נגבו מאחת הנערות

שלומי דיאז
, עודכן

בתום ארבע שעות חקירה, שני שחקני מכבי תל אביב, שחשודים בקיום יחסי מין עם קטינות, שוחררו הלילה (ראשון) מחקירתם בימ"ר מרכז רמלה ללא תנאים מגבילים ובערבות עצמית.

חקירתפרשיית המיןבין כדורגלני מכבי תל אביב והנערות עולה שלב. אנשי יחידת "נוער חשיפה" במשטרת מחוז המרכז גבו אתמול עדות מאחת הנערות.

חברתה לא הגיעה ומקורביה מסרו לחוקרים כי מצבה הנפשי קשה, וכי היא אינה מסוגלת להתמודד עם העדות. אי לכך הוחלט במשטרה להמתין עימה וייתכן שתגיע למסור עדות במהלך השבוע.

הנערה סיפרה למקורביה כי היא אכן הגיעה לדירה אבל מעולם לא חשבה על יחסי מין.

לאחר שנגבתה העדות מהנערה הראשונה, התבקשו גםהכדורגלניםלהתייצב לחקירה. תחילה הגיע אחד מהם והוכנס לחדר החקירות. מאוחר יותר במהלך הערב צפוי היה להתייצב גם השחקן השני. במשטרה הוחלט לחקור אותם תחת אזהרה בגין עבירה של בעילה אסורה בהסכמה ובהגשת משקאות אלכוהולים למי שטרם מלאו לו 18. פרקליטיהם מסרו כי הם שיתפו פעולה בחקירה וחזרו על הטענה המרכזית: "לא ידענו שהן קטינות", ויציגו בפני החוקרים את הראיות שיש בידם לפרשה. לאחר כארבע שעות שוחררו כדורגלנים לביתם ללא תנמאים מגבילים.

החוקרים עשויים להחליט בשלב הבא גם לזמן לתשאול נערות נוספות, חברות של השתיים, כדי ללמוד מהן על דרכי התנהגות, ולנסות להבין את תמונת המצב, אם היו במסיבות נוספות, ועוד. במקביל, כל המעורבים יידרשו להותיר בידי המשטרה את המכשירים הסלולריים לצורכי בדיקה.

כמו כן, יזומנו אנשים נוספים, ובהם כדורגלנים מקבוצות שונות, שהיו עדים לקשר שנוצר עם הנערות במסיבה שארגן כדורגלן אחר, חברם של שני הכדורגלנים המעורבים בפרשה, ובה נכחו הנערות.

ממשטרת מחוז מרכז נמסר כי "אנו מאשרים שהחל הליך גביית העדויות בתיק החקירה, שעניינו חשד לביצוע עבירות מין בקטינות". כמו כן ציינו במשטרה כי אין בכוונתם להתייחס לפרסומים או להפצה ברשתות החברתיות של חומרים הנחזים לכאורה כקשורים לחקירה, וזאת עד לבירור העובדות. נציין כי על פרטי החקירה וזהות המעורבים הוטל בחמישי שעבר צו איסור פרסום למשך שבוע.

כזכור, הנערות פגשו את הכדורגלנים במסיבה במהלך חודש מאי אצל כדורגלן אחר, שהמשטרה תבקש לגבות ממנו עדות, והקשר עם המעורבים נוצר באמצעות הרשתות החברתיות. מי שערך את המסיבה כבר התבטא וסיפר כי לא ידע שהבנות קטינות. זו, כידוע, גם הגרסה של הכדורגלנים שמעורבים בקיום יחסי המין. הנערות מנגד טוענות שכל המעורבים ידעו שהן תלמידות תיכון. טרם ברור אם המשטרה תחקור את הנערות על זיוף תעודות הזהות. ההערכה היא כי הן יישאלו שאלות על כך רק לצורך קבלת התמונה, אבל לא כחקירה על עבירה. השחקנים עצמם, שהוצאו לחופשה על ידי המועדון שבו הם משחקים, צפויים למסור למשטרה באמצעות פרקליטיהם, עורכי הדין עדי כרמלי וינון היימן, ראיות לכאורה שבידם התומכות לטענתם בגרסתם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...