ניידת משטרה (ארכיון) | צילום: ארכיון: קוקו

התביעה התרשלה - וכתב אישום נגד בעל שהכה את אשתו בוטל

חוקרת בלהב 433 התלוננה נגד בעלה לשעבר, עו"ד במקצועו • ביהמ"ש הורה על ביטול כתב האישום בשל שיהוי ניכר ועיכוב העברת חומרי החקירה להגנה • "על המשטרה לבצע בדק בית", קבע נציב תלונות הציבור דוד רוזן

כתב אישום נגד גבר בעבירות אלימות, במשפחה שבה המתלוננת היא חוקרת בלהב 433, בוטל על ידי בית המשפט בשל התרשלות מחלקת התביעות של המשטרה. כך קבע נציב תלונות הציבור, השופט בדימוס דוד רוזן.

רוזן המליץ על בדק בית במשטרה, ככל שנדרש, בהתנהלות התביעה, למניעת הישנות מקרים דומים. מדובר בשוטרת שהגישה לאחרונה תביעת לשון הרע בסך מיליון שקלים נגד בעלה לשעבר, עורך דין במקצועו.

לתביעה צורפה תלונה שהגישה לנציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, שם הלינה נגד התנהלות רשלנית ורווית מחדלים של שלוחת תביעות ת"א במשטרה במסגרת טיפולה בתיק החקירה. לטענתה, יש בתיק ראיות למסוכנות של הנאשם, ובשל מחדלי התובעת, כתב האישום נמחק.

בשנת 2018, בעקבות אירוע אלימות שחוותה, השוטרת הגישה תלונה בתחנת משטרת גלילות. רק כעבור שנתיים הוגש נגד הבעל כתב אישום חמור, שייחס לו שני אישומים שכללו עבירות של פגיעה בפרטיות, תקיפה הגורמת חבלה לבת הזוג והטרדה באמצעות מתקן בזק ואיומים.

שנה וחצי לאחר מכן, בית המשפט הורה על ביטול כתב האישום בשל שיהוי בהגשת כתב האישום, אי־העברת חומרי החקירה ואי־ציות להחלטת בית המשפט. המשטרה פנתה לפרקליטות להגיש ערעור על ההחלטה, אולם שם טענו כי לא ניתן לעשות כן, ולאחר מכן גם המשנה לפרקליט המדינה, ציין שאין מקום להתערב בהחלטה.

במחלקת התביעות הגיבו כי יש מקום לדחות את הטענות של השוטרת, משום שמדובר באיחור של 25 ימים בלבד בהגשת כתב האישום מהמועד הקבוע בהנחיית היועמ"ש.

באשר לטענה בדבר אי־העברת חומרי החקירה הנוספים בזמן סביר, נטען כי אכן נפל פגם בהתנהלות התביעה, בשל תקלה משרדית, אך שלושה דיונים נדחו בשל בקשת הסנגור.

בסופו של דבר, הנציב דוד רוזן קבע כי התלונה מוצדקת ואכן היתה התרשלות של מחלקת התביעות במשטרת ת"א. "בירור התלונה העלה תמונה עגומה של התנהלות בעייתית", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...