"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"דחוף ירו בשותף שלי במשרד למוות": תיעוד תפיסת החשוד ברצח עו"ד פלדמן

המשטרה הגישה הצהרת תובע נגד החשוד שירה למוות בעורך הדין במשרדו לפני כשלושה שבועות, לקראת הגשת כתב אישום ביום חמישי • המשטרה טוענת כי החשוד נמלט דרומה והעלים את הראיות המרכזיות • סנגורו תקף את התנהלות החקירה וטען כי משהו לא טוב קורה בתיק

| עודכן:
0השמעה

כשלושה שבועות לאחר רצח עו"ד ארבל פלדמן במשרדו, המשטרה הגישה היום לבית משפט השלום בראשון לציון הצהרת תובע נגד אחמד אלרג׳וב, תושב רמלה בן 23, החשוד ברצח. על פי הצהרת התובע, הפרקליטות מתכוונת להגיש נגדו בימים הקרובים כתב אישום, והמשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בארבעה ימים לצורך הגשתו. בית המשפט נעתר לבקשה והאריך את מעצרו עד יום חמישי, אז צפויה הפרקליטות להגיש נגדו כתב אישום ולבקש את מעצרו עד תום ההליכים.

נציג המשטרה, טען היום בדיון כי האירוע התרחש ב־4 באוגוסט. לדבריו, אלרג׳וב יצא מביתו לכיוון משרדו של עו״ד פלדמן כשהוא מצויד בנשק, הגיע למשרד ובתוך שניות ירה בקורבן. נציג המשטרה טען כי הירי בוצע כאשר פלדמן היה מול החשוד וכי הוא נורה גם בגבו. מיד לאחר מכן, על פי החשד, נמלט אלרג׳וב ברכבו לכיוון דרום ובדרך השמיד את הטלפון הנייד ואת הנשק, שטרם אותרו. לאחר מכן הגיע לימ״ר אשדוד והסגיר את עצמו. לדברי נציג המשטרה, בתחנה הבינו כי הוא קשור לאירוע והוא הועבר לידי היחידה החוקרת. בחקירותיו, כך נטען, שמר על זכות השתיקה באופן גורף.

החקירה שמנוהלת על ידי ימ"ר שפלה טרם הסתיימה. החשוד ברצח ארבל פלדמן | צילום: יוסי זליגר

במשטרה הבהירו כי החקירה שמנוהלת על ידי ימ"ר שפלה טרם הסתיימה לחלוטין וכי עדיין ממתינים לחוות דעת משלימות, אך לטענת היחידה החוקרת החקירה המהותית הסתיימה. בין היתר עדיין ממתינים לחוות דעת סופית של הנתיחה ושל המעבדה הדיגיטלית. נציג המשטרה טען כי הן היחידה החוקרת והן הפרקליטות סבורות כי החומר שנאסף בתיק מספיק לצורך המשך ההליך.

במהלך הדיון התייחס נציג המשטרה גם לראיות שלטענתו קושרות את אלרג׳וב לזירה. לדבריו, בפני בית המשפט הוצג דו״ח צפייה מהאירוע, והתמונה שנאספה ״מספיק איכותית כדי לקשור את החשוד״. הוא הוסיף כי קיימות ראיות נוספות, ובהן מצלמות נוספות, רכבו של החשוד והתנהגותו. לדבריו, נעשתה פנייה למעבדה הדיגיטלית לצורך חיזוק הזיהוי, אולם התוצאות הסופיות עדיין לא התקבלו.

ארבל פלדמן הוא עורך הדין שנרצח בראשון לציון | צילום: מד"א, פייסבוק

מנגד, סנגורו של אלרג׳וב, עו״ד אורן ששון, מתח ביקורת על הגשת הצהרת התובע עוד בטרם התקבלו כלל חוות הדעת. הסנגור תהה כיצד ניתן להתקדם להגשת כתב אישום כאשר טרם התקבלה חוות הדעת מהמעבדה הדיגיטלית וקרא לפרקליטות לשקול את הגשת כתב האישום לפני קבלת תוצאות ההשוואה הדיגיטלית והטחתן בחשוד. ״משהו לא טוב קורה בחקירה הזו. הם צריכים להביא הכל לבית משפט״, טען.

הסנגור העלה שאלות גם בנוגע לדברים שלטענת המשטרה מסר אלרג׳וב בתחנת אשדוד. נציג המשטרה טען כי החשוד מסר דברים לשוטרים בתחנה וכי הוזהר והתייעץ עם עורך דין. במהלך הדיון התברר כי הדברים הראשוניים לא תועדו במצלמת גוף. לדברי נציג המשטרה, לאחר שהגיע שוטר עם מצלמה והצילום החל, אלרג׳וב לא חזר על הדברים ואמר: ״כבר אמרתי״.
בסיכומיו הודיע הסנגור כי הוא מסכים לארבעת ימי המעצר שביקשה המשטרה, אך ביקש שהפרקליטות תבחן את חוות הדעת שטרם התקבלו לפני הגשת כתב האישום. הוא שב וביקש כי אלרג׳וב ייבדק על ידי רופא מב״ן וציין כי החשוד הביע רצון לפגוע בעצמו ולכן ביקש שיוחזק תחת פיקוח שב״ס.

החשוד ברצח עורך הדין נכנס למשרד בראשון לציון | // דוברות המשטרה

בהחלטתו קבע השופט ניר גנצ׳רסקי כי המשטרה מייחסת לאלרג׳וב עבירות של רצח לאחר תכנון, השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט וכי הוצגה בפניו הצהרת תובע שלפיה המדינה מתכוונת להגיש נגדו כתב אישום. השופט ציין כי לאחר שבחן את חומר החקירה, התשתית הראייתית הלכאורית ועילת המעצר, מצא כי ״הוכחה עילה לכאורה לבקש את מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו״. עוד ציין כי בשל חומרת העבירה התיק יוגש לבית המשפט המחוזי.

בית המשפט האריך את מעצרו של אלרג׳וב בארבעה ימים, בנוסף חזר השופט על ההחלטה שלפיה על החשוד להיבדק בידי רופא מב״ן, והורה כי במסגרת הבדיקה תיבחן גם טענת הסנגור שלפיה אלרג׳וב הביע רצון לפגוע בעצמו, וכי יינתנו הנחיות בהתאם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר