אחרי שנה: ינון לוי שירה למוות בפלסטיני מואשם בהמתה בקלות דעת

כתב אישום הוגש כנגד לוי, בן 33 ממעון, המייחס לו עבירות המתה, הסגת גבול והיזק בזדון • לוי הורה לפרוץ דרך בקרקע פלסטינית פרטית בהר חברון, במקום התפתח עימות, הוא דרך את נשקו וירה ירייה שגרמה למותו של תושב הכפר עודה אלהדלין - שתיעד את האירוע

ינון לוי, חשוד ברצח המורה הפלשתיני. צילום: אורן בן חקון

כתב אישום הוגש היום (חמישי) כנגד ינון אליה לוי, בן 33 תושב מעון, קבלן עבודות עפר שירה למוות בפלסטיני באזור הר חברון. לוי מואשם בעבירות של המתה בקלות דעת, הסגת גבול כשהוא נושא נשק והיזק בזדון.

האירוע התרחש בסמוך ליישוב כרמל בהר חברון לפני כשנה, בחודש יולי 2025. מכתב האישום שהוגש היום מטעם פרקליטות מחוז דרום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, עולה כי לוי העסיק קטין כבן 17 כנהג באגר (מחפר). בסיום יום העבודה הורה לוי לנער שלא לחזור בדרך הגישה המאושרת, אלא לפרוץ דרך חדשה שעברה בקרקע פרטית ולא הופיעה בתוכנית העבודה. בעקבות נסיעת הכלי ההנדסי בתוך השטח, התקהלו במקום תושבי הכפר שניסו למנוע את המשך הנסיעה, קראו לעבר הנהג ותיעדו את המתרחש.

הרכב שהותקף // מועצה אזורית הר חברון

העימות שהתפתח, והירי

בשלב מסוים הפעיל נהג הבאגר את שן החציבה לעבר אחד הנוכחים שעמד בנתיבו, פגע בו וגרם לו חבלות בראשו ובכתפו. למרות הפציעה, סימן לוי לנהג להמשיך בנסיעה ולפרוץ גדר נוספת. בהמשך התפתח עימות במקום, שבמהלכו יידו חלק מהתושבים אבנים לעבר הבאגר. בתגובה, צעק לוי "מי זורק אבנים", תקף את אחד הנוכחים והכה את הטלפון של תושב אחר שתיעד את האירוע.

על פי כתב האישום, לוי דרך את אקדחו, התרחק מעט מהמתקהלים, וירה כדור אחד במקביל לקרקע לכיוון מבנים בכפר – אזור שבו שהו באותה עת אנשים וילדים. כתוצאה מהירי נפגע ונהרג עודה אלהדלין, שעמד במרחק של כ-20 מטרים משם בחצר המרכז הקהילתי ותיעד את האירוע. מיד לאחר מכן דרך לוי את נשקו פעם נוספת, הזהיר את הנוכחים שלא ליידות אבנים, וירה ירייה נוספת באוויר.

תיעוד האירוע בהר חברון ביולי 2025, צילום: מועצה אזורית הר חברון

המתיישבים באזור טענו בעבר כי עודה אלהדלין, הפלסטיני שנהרג באירוע, הינו פעיל מוכר אשר היה מעורב בעצמו בהתפרעות האלימה שהתפתחה במקום. עוד נטען כי הירי בוצע מתוך הגנה עצמית, לאחר שהפורעים יידו אבנים על קבוצת הישראלים שעסקה בהכשרת עבודות באזור. אלהדלין תואר בידי "הרשימה המשותפת" כ"מורה ופעיל מוכר במסאפר יטא" שעמד "בחזית המאבק נגד גזל האדמות". 

ינון לוי הוא אחד ממספר המתיישבים עליהם הטיל נשיא ארה"ב לשעבר ג'ו ביידן סנקציות והגבלות, אשר הובילו להקפאת חשבון הבנק שלו. היום, כאמור, הוגש כתב האישום המייחס לו עבירות של המתה בקלות דעת, הסגת גבול כשהעבריין נושא נשק והיזק בזדון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר