"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחאה בעקבות רצח עורך הדין: "דגל שחור - נצא מאולמות המשפט"

לשכת עורכי הדין מכריזה על שורת צעדי מחאה בעקבות הירצחו של חבר הלשכה בראשון לציון • מחר בבוקר יינטשו עורכי הדין את הדיונים בבתי המשפט ברחבי הארץ ויעמדו שתי דקות דומיה • החשוד חשף בחקירתו: המניע לרצח - חוב של 15 אלף שקלים

,עודכן
0השמעה
זירת הירי בראשון לציון , יהושע יוסף
זירת הירי בראשון לציון. צילום: יהושע יוסף

זעזוע בקהילת המשפט בישראל:בעקבותהירצחו של עורך הדין היום (שלישי) בראשון לציון, מודיעה לשכת עורכי הדין על שורת צעדי מחאה ומזהירה מפני פגיעה קשה בשלטון החוק.

בהודעה משותפת שפרסמו הערב ראש הלשכה, עו"ד עמית בכר, יחד עם ראשי המחוזות וחברי המועצה הארצית, הוכרז על הרמת "דגל שחור". ראשי הלשכה כינו את הרצח "אירוע מטלטל שחייב להביא לשינוי ביחס מקבלי ההחלטות לאלימות המכלה כל חלקה טובה בחברה הישראלית", והדגישו כי אלימות כלפי עורכי דין היא פגיעה ישירה ביכולתם למלא את שליחותם המקצועית.

החשוד ברצח עורך הדין נכנס למשרד בראשון לציון // דוברות המשטרה

בישיבת חירום שנערכה היום הוחלט כי מחר (רביעי), בדיוק בשעה 10:00 בבוקר, ייצאו עורכי הדין מאולמות בתי המשפט בכל רחבי הארץ ויעמדו שתי דקות דומיה לזכר עמיתם. הלשכה קראה לכלל החברים לצאת גם ממשרדיהם ולהשתתף במחאה, בעוד בכירי הלשכה צפויים להיות נוכחים פיזית בבתי המשפט המחוזיים.

בנוסף לצעדי המחאה המיידיים, הוחלט על הקמת צוות מיוחד, בהובלת ראש הלשכה וראשי המחוזות, שיפעל לחיזוק והפצת מוקד החירום לעורכי דין מאוימים. הצוות יגבש נהלים מוסדרים והדרכות מקצועיות שיסייעו לעורכי הדין לזהות מצבי סיכון ולבצע "היפרדות בטוחה" מלקוחות אלימים.

בלשכה מבינים כי מדובר בבעיה רחבה יותר, והודיעו כי יפעלו להקמת "גוף מתאם" בשיתוף ארגונים מקצועיים נוספים הסובלים מנחת זרועה של האלימות הציבורית – ובראשם הסתדרות הרפואית וארגוני המורים – במטרה לייצר חזית אחידה ומענה מערכתי.

הרצח - בגלל חוב של 15,000

במקביל, במשטרה נמשכת בדיקת נסיבות המקרה. החשוד במעשה, תושב רמלה בן 32 שהיה מוכר למשטרה מעבירות קודמות, הסגיר את עצמו כשעתיים לאחר הרצח.

בחקירה במשטרה סיפר החשוד כי בינו לבין עורך הדין היה סכסוך כספי. לדבריו, עורך הדין היה צריך להעביר לו 15 אלף שקלים. הוא הגיע למשרד לדרוש את הכסף, ובמהלך הוויכוח ירה בו ארבעה כדורים.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר