פרסום ראשון שהגיע לידי "היום", מעלה כי שני חברים של אלדר דיין - אשר מסרו גרסאות סותרות בנוגע להיעלמותו - חשודים גם באיומים ברצח על דיין. המשטרה מבקשת להאריך את מעצרם בשבוע.
אלדר דיין נצפה בריא ושלם במצלמות אבטחה // תחנת משטרת פתח תקווה
נציג המשטרה יניב הינדי אמר בדיון: "אנחנו חוקרים דריסה של צעירים אחרים שלהם היה סכסוך עם החשודים. לפי החשד אחד החשודים נכנס לרכב ודרס את האחרים. עולה שהם גם איימו על הנעדר שירצחו אותו. החשד הוא תקיפה ודריסה של 5 צעירים ואיום על הנעדר שהם ירצחו אותו".
המשטרה מייחסת לשניים עבירות של סיכון חיי אדם עם כלי תחבורה, קשירת קשר לביצוע פשע, תקיפת סתם, שיבוש מהלכי משפט, תקיפה הגורמת חבלה של ממש, נהיגה פוחזת של רכב ותגרה.
קטטה, תחנת דלק ופרט אחד שחסר
בשבוע שעבר מעצרם הוארך בבית משפט השלום בבאר שבע, אלא שהחקירה עברה לתחנת פתח תקווה מתחנת דימונה.
דיון בהארכת מעצר שניים מחבריו של אלדר דיין // משה בן שמחון
שני החברים הגיעו עם דיין מדימונה והיו מעורבים יחד איתו בקטטה מול כמה תושבי פתח תקווה. לאחר מכן השלושה תלשו את לוחיות הרישוי של הרכב ונטשו אותו בתחנת דלק בפתח תקווה - בעוד החברים חזרו לדימונה עקבותיו של דיין נעלמו. במשטרה חושדים שהוא מתחבא בדירת מסתור אולם הסיבה טרם ברורה. החוקרים מעריכים ששני החברים הם המפתח לפתרון התעלומה.
מעצרם של חבריו של דיין הוארך על ידי השופט גיל גבאי ב-4 ימים. השופט קבע בהחלטתו: "קיים חשד סביר שהחשודים ביצעו את העבירות המיוחסות להם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו