במשטרה חושדים: זהו מקום המסתור של אלדר דיין

בידי המשטרה תיעוד של דיין ושני חבריו בסניף יילו בפתח תקווה, לאחר האירוע שבו הם חשודים במעורבות • הרכב שבו נסעו אותר נטוש, ובתוכו נמצאו שמשה מנופצת וסימני דם • במשטרה מעריכים כי דיין מסתתר בדירה בעיר וכי חבריו מחפים עליו

אלדר דיין. צילום: באדיבות המשפחה

המשטרה חושדת כי אלדר דיין, המוגדר נעדר מאז שנעלם בפתח תקווה, מסתתר בדירת מסתור בעיר - וכי שני חבריו, שנעצרו במסגרת החקירה, יודעים היכן הוא נמצא ומחפים עליו. החוקרים מבצעים פעולות בניסיון לאתר את הדירה שבה הוא עשוי להסתתר ולפתור את התעלומה סביב היעלמותו.

פרשת אלדר דיין: אלכסיי גלפגב, סנגורו של הנאשם השני, בתום הדיון על הארכת מעצר החשודים // הודיה בושרי

בידי המשטרה תיעוד של דיין ושני חבריו בסניף יילו בפתח תקווה, לאחר האירוע שבו הם חשודים במעורבות. התיעוד נבחן במסגרת החקירה, לצד ממצאים נוספים שנאספו מאז אותר הרכב שבו נסעו השלושה כשהוא נטוש בעיר.

ביום שבת, 18 ביולי, התקבל במשטרה דיווח על רכב נטוש סמוך לתחנת דלק בפתח תקווה. עדי ראייה סיפרו כי כמה בני אדם יצאו מהרכב, הסירו ממנו את לוחית הרישוי ונמלטו מהמקום. שוטרים שהגיעו לזירה הבחינו בשמשה מנופצת ובסימני דם בתוך הרכב.

השיחה עם אלדר דיין, צילום: ללא קרדיט

בהמשך נמצאו פרטי לבוש שהושלכו בצידי כביש בעיר. במשטרה בודקים אם הבגדים שייכים לדיין או לאחד משני חבריו. אמו של דיין סיפרה כי נמסר לה שנמצאה חולצה שעשויה להיות שלו, במרחק נסיעה קצר מהמקום שבו אותר הרכב.

אין דיווח על נפגע בתאונה

במשטרה בודקים את האפשרות שדיין ירד למחתרת לאחר שהיה מעורב בתאונת פגע וברח. במהלך דיון בבית המשפט טענה המשטרה כי קיימת אינדיקציה לכך שאכן אירעה דריסה, וכי דיין נמלט לאחר האירוע.

קיימת אינדיקציה לכך שאכן אירעה דריסה, וכי דיין נמלט לאחר האירוע. אלדר דיין, צילום: דוברות המשטרה

עם זאת, עד כה לא התקבל במשטרה דיווח על תאונת פגע וברח שהתרחשה באותו יום, ולא אותר אדם שטען כי נפגע בתאונה כזו. עובדות אלה מעוררות בקרב החוקרים ספק אם זו אכן הסיבה שבגינה דיין מסתתר. במשטרה מקווים כי חקירת שני חבריו תסייע לשפוך אור על נסיבות ההיעלמות ועל מקום הימצאו.

מוקדם יותר האריך בית משפט השלום בשישה ימים, עד 2 באוגוסט בשעה 14:00, את מעצרו של מקסים ברוורמן, חברו של דיין, שהיה עמו ברכב לפני שנעלם. במהלך הדיון עלה כי לברוורמן עבר פלילי, הכולל בין היתר הרשעה בעבירת החזקת אגרופן. גם לחברו השני של דיין עבר פלילי, ודיין עצמו מוכר למשטרה.

במשטרה מקווים כי חקירת שני חבריו תסייע לשפוך אור על הפרשה. החבר שהיה איתו ברכב נעלם. אלדר דיין, צילום: באדיבות המשפחה

שילת נעים, אמו של דיין, אמרה: "עצרו שני אנשים והרכב אותר, אבל עדיין אין תשובה איפה אלדר. התקשרו אליי ואמרו לי שמצאו חולצה שלו בשטח בשדרות רוקח בפתח תקווה. זה עניין של שבע-שמונה דקות מהמקום שבו אותר הרכב".

לדבריה, "אני מאוד חוששת לבן שלי ומאוד חוששת שאולי מישהו מחזיק אותו. החוקרים והמשטרה עובדים על התיק בלי הפסקה, וממה שראיתי הם משתדלים להפוך כל אבן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר