"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
רב מוכר באזור מירון נעצר: "חשד למעשים חמורים"
מנהיג קהילה באזור מירון וצפת נעצר על ידי המשטרה בשל חשדות לפגיעה במאמיניו • במקביל, רבנים בכירים פרסמו מסמך אזהרה חסר תקדים המפרט עדויות על עבירות עריות ומסכת איומים: "עושה מעשים חמורים שהתורה אסרה"
רב חרדי. צילום: אילוסטרציה
פרסום ראשון

רב מוכר באזור מירון נעצר: "חשד למעשים חמורים"

מנהיג קהילה באזור מירון וצפת נעצר על ידי המשטרה בשל חשדות לפגיעה במאמיניו • במקביל, רבנים בכירים פרסמו מסמך אזהרה חסר תקדים המפרט עדויות על עבירות עריות ומסכת איומים: "עושה מעשים חמורים שהתורה אסרה"

איתי אילנאי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

רב מוכר מאזור מירון וצפת, המנהיג קהילה גדולה ומוכרת בצפון וזוכה לעדת מעריצים רחבה, נעצר הערב (רביעי) בידי המשטרה בשל חשדות לפגיעה במאמיניו.

התלונות שהוגשו נגד הרב בתחנת המשטרה בצפת כוללות מספר עדויות המתארות דפוסים מדאיגים של פגיעה בקשרי משפחה, ניצול ואף טענות למעשים מיניים חמורים במסגרת יחסי מרות רוחנית. בשלב זה, שמו של הרב אסור עדיין בפרסום.

הטענות נגד הרב היו מוכרות כבר למרכז הישראלי לנפגעי כתות, ואף לבית דין רבני הפועל בצפת שבראשו עומד הרב שמואל אליהו.

ל"ג בעומר בהר מירון, ארכיון, צילום: דב בער הכטמן

"מציג עצמו כצדיק"

במקביל למעצר, פרסם בית הדין המיוחד "אזהרת ציבור" חריפה בנוגע לפעילותו של הרב. בפסק הדין נכתב כי הרב "מציג עצמו כצדיק, אבל עושה מעשים חמורים באיסורי עריות שהתורה הקדושה אסרה ולא נוכל לפרטם מפני הצניעות".

חברי בית הדין סיפרו כי הגיעו לידיהם עדויות של תלמידיו על "הפחדות ואיומים" כלפי אלו שנפגעו ממנו. על פי המסמך, הרב זומן לבית הדין אך "סירב לשתף פעולה".

המונים בהילולת רשב"י בהר מירון (ארכיון), צילום: אנצ'ו גוש/ג'יני

"להתרחק ממנו וממעשיו"

מפאת חומרת העדויות, קראו הרבנים לציבור להתרחק מהרב וממעשיו הרעים, ולא לשמוע הדרכות ושיעורים ממנו. בצעד נחרץ, הודיעו הדיינים כי הם מחזקים את ידי הנפגעים וקוראים לכל מי שיודע על מעשיו לפנות לרשויות החוק. בית הדין אף הקצה מספר טלפון (058-662-7274) לצורך פנייה דיסקרטית למסירת מידע נוסף.

על אזהרת בית הדין חתומים הרב ציון בוארון, הרב שמואל אליהו, הרב אהרן ירחי, הרב אהרן כהן, הרב אברהם יצחק שוורץ, הרב חנניה פולק והרב יהודה דנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...