תופעת הפרוטקשן שפושה בשראל, בעיקר באזורים המרוחקים מהמרכז, עולה רמה. אירוע חמור נרשם היום בגליל עם מציאתו של בקבוק בנזין תלוי על השער האחורי של בית הספר היסודי "רמת כורזים" (ממוקם דרומית לישוב אליפלט בסמוך לצומת יפתח) שבו לומדים תלמידים מישובי דרום המועצה.
על פניו, נראה שהכתובת לפרוטקשן היא חברת בנייה שפועלת באתר בנייה סמוך לבית הספר.
הבוקר (שני) שלחה להורי הילדים מנהלת בית הספר הודעה לא נעימה, בלשון המעטה, בזו הלשון: "הורים יקרים בוקר טוב, ברצוני לעדכן כי במהלך סריקת הבוקר שביצעה השומרת בשטח בית הספר, נמצא חפץ חשוד (בקבוק דלק) תלוי על השער האחורי.
"האירוע דווח באופן מיידי לגורמי הביטחון במועצה ולמשטרה. המועצה פועלת מול כל הגורמים הרלוונטיים לטיפול בנושא. בשלב זה אין הנחיות מיוחדות והפעילות בבית הספר מתקיימת כסדרה. אנו ממשיכים לעקוב ולעדכן ככל שיידרש".
בתוך כך, יריב בן עמי מייסד ארגון "עד כאן" התייחס לאירוע בקבוק הבנזין בכניסה לבית הספר, ואמר: "מחבלי הפרוטקשן לא בוחלים באמצעים. מה שהתחיל בעסקי ענק וחברות, עבר גם לעסקים הקטנים וכעת אפילו למוסדות חינוך.
"אני מזכיר לכולם שלפני כחודשיים הם גם שרפו גן ילדים בגליל. אם מדינת ישראל לא תשנה את היחס שלה לעניין ולא תכריז מלחמה כנגד טרור הפרוטקשן - נאבד את הגליל, זו סכנה גדולה משמעותית ויום יומית הרבה יותר מחיזבאללה".
מחר (שלישי) צפויים תושבי האזור להפגין באזור התעשייה צח"ר בתמיכה בחברת ההסעות שאך לפני מספר ימים הודיעה לה חברת הביטוח המבטחת אותה כי החליטה לבטל את פוליסת הביטוח שלה, בצל איומי "פרוטקשן" מתמשכים.
בתוך כך, ובצל האיומים, חברת "הסעות סגל" מהצפון, המעסיקה כ-100 עובדים ומסיעה ילדים למוסדות חינוך וחיילים לשטחי לבנון, עומדת על סף קריסה במסגרת הטרור הפלילי שספגה החברה: ירי לעבר אוטובוס, שריפת אוטובוסים בצפת ובצח"ר, והצתת רכב פרטי בחניית בית המשפחה.
"העבריינים אמרו לנו למכור הכול, וכשלא נכנענו הם הגיעו עד הבית", אמר מושיקו סגל, מבעלי החברה, שקרא למדינה להעניק לו כיסוי ביטוחי חלופי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
