"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
קרב חתירה: העימות שהתחיל במסלול האיטי בבריכה - הסתיים בבית המשפט
בית המשפט זיכה שחיין בן 55, שהואשם כי הרים שחיינית והשליך אותה למסלול סמוך, וקבע כי אף שמתקיימים יסודות עבירת התקיפה, יש להחיל סייג שאינו מצדיק הרשעה פלילית • הנאשם טען כי השחיינית חסמה את דרכו שוב ושוב בזמן ששחה, תפסה בידו ודרשה ממנו לעזוב את המסלול • השופט ביקר את גרסת המתלוננת וקבע: "נהגה להשליט טרור בקאנטרי"
ויכוח על קצב שחייה בקאנטרי במרכז הארץ הסתיים בעימות ובהכרעת דין חריגה (ארכיון). צילום: Getty Images via AFP

קרב חתירה: העימות שהתחיל במסלול האיטי בבריכה - הסתיים בבית המשפט

בית המשפט זיכה שחיין בן 55, שהואשם כי הרים שחיינית והשליך אותה למסלול סמוך, וקבע כי אף שמתקיימים יסודות עבירת התקיפה, יש להחיל סייג שאינו מצדיק הרשעה פלילית • הנאשם טען כי השחיינית חסמה את דרכו שוב ושוב בזמן ששחה, תפסה בידו ודרשה ממנו לעזוב את המסלול • השופט ביקר את גרסת המתלוננת וקבע: "נהגה להשליט טרור בקאנטרי"

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מה שהחל כוויכוח על קצב שחייה במסלול האיטי בבריכת קאנטרי במרכז הארץ, הסתיים בעימות פיזי, כתב אישום פלילי והכרעת דין חריגה.בית משפט השלום זיכה שחיין בן 55, שהואשם כי הרים שחיינית והשליך אותה למסלול סמוך, וקבע כי אף שמתקיימים יסודות עבירת התקיפה, מדובר במקרה של "זוטי דברים" שאינו מצדיק הרשעה פלילית.

בריכת שחייה (אילוסטרציה). עימות שהתפתח בזמן שחייה בקאנטרי במרכז הארץ, צילום: עמי שומן

על פי כתב האישום, שייחס לנאשם עבירת תקיפה - שכאמור בוטלה - בשעת בוקר מוקדמת, שחו הנאשם והמתלוננת בבריכת הקאנטרי המקומית. המתלוננת העירה לו מספר פעמים על כך שפגע בגופה בזמן השחייה וביקשה שיעבור מסלול. בהמשך, כך נטען, לאחר שהעירה לו פעם נוספת, אחז בה הנאשם במותניה, הרים אותה והשליך אותה לעבר המסלול הסמוך.

התביעה הסתמכה בין היתר על עדות המתלוננת, חוקרי המשטרה וסרטון מצלמות האבטחה שתיעד את עיקר האירוע. המתלוננת סיפרה כי הייתה "בשוק", בכתה, והמשיכה לשחות כחצי שעה כדי להירגע ולעבד את מה שאירע. עוד טענה כי הנאשם לא התנצל בפניה.

מנגד, הנאשם כפר באשמה וטען כי דווקא הוא הותקף ונאלץ להגן על עצמו. לדבריו, המתלוננת חסמה את דרכו שוב ושוב בזמן ששחה, תפסה בידו בחוזקה, דרשה ממנו לעזוב את המסלול והמשיכה להפריע לו. הוא העיד כי פעל מתוך מצוקה רגעית, וכי למעשה רק הרחיק אותה ממנו. עוד טען כי מיד לאחר האירוע אמר לה שהוא מצטער.

"השליטה טרור בקאנטרי"

השופט אביב שרון מתח ביקורת חריפה על גרסת המתלוננת, הצביע על סתירות בין עדותה בבית המשפט לבין הודעתה במשטרה, וכן על כך שסרטון האבטחה מציג אותה חוסמת את דרכו של הנאשם פעם אחר פעם. בפסק הדין נכתב כי המתלוננת היא זו ש"התנהלותה מתבררת ככוחנית, פיזית ומילולית", וכי נהגה " להשליט טרור בקאנטרי ולנהל את העניינים ביד רמה, באופן שהוביל לגל תלונות כנגדה ולאי חידוש המנוי שלה בקאנטרי בסופו של דבר".

בית משפט השלום (ארכיון). השופט מתח ביקורת חריפה על גרסת המתלוננת, צילום: אייל מרגולין - ג׳יני

עוד ציין השופט כי המתלוננת: "מעידה על עצמה כמנומסת ואדיבה, וכמי שאין לה סכסוך עם אף אחד בקאנטרי, היא מודה שלאנשים שם קשה להבין אותה ואף המנהל, עצמו, היה מנסה להתחמק ממנה כל אימת שהיה רואה אותה בקאנטרי".

עם זאת, השופט קבע כי מבחינה משפטית מתקיימים יסודות עבירת התקיפה, משום שהנאשם הפעיל כוח כשהרים את המתלוננת והטיח אותה הצידה ללא הסכמתה. אלא שבבחינת נסיבות המקרה, הוחלט להחיל את סייג "זוטי דברים".

השופט הדגיש כי מדובר ב"הרמה קלה" בתוך מי הבריכה, ללא חבלה, ללא צורך בטיפול רפואי וללא נזק ממשי. עוד צוין כי הנאשם הוא אדם נורמטיבי, ללא עבר פלילי, ומדובר באירוע היה חד פעמי, ספונטני, ונולד על רקע התנהלות מתגרה מצד המתלוננת.

בסיום הכרעת הדין כתב השופט: "אני מזכה את הנאשם מהמיוחס לו בכתב האישום, מחמת זוטי דברים". לצד זאת הובהר כי היה עליו לנהוג אחרת, להימנע מהסלמת המצב ולפנות למציל או להנהלת הקאנטרי במקום להשתמש בכוח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...