בית משפע השלום ברחובות הרשיע בחבלה חמורה את אחד המעורבים בתאונה בין טרקטורון לאופנוע, שהוביל לעימות אלים בין שני ישראלים במהלך חופשת קיץ באי זקינטוס שביוון. פסק הדין מגיע כמעט תשע שנים אחרי המקרה.
שני הצעירים שהו בנפרד בחופשה באי היווני בחודש אוגוסט. בשעת אחר הצהריים, נסע התובע על טרקטורון בכביש הראשי לכיוון לגנאס, בעוד הנאשם רכב על אופנוע בכיוון הנגדי. בשלב מסוים התנגשו השניים, האופנוע החליק והנאשם נפל ארצה.
על פי המתואר בכתב האישום, התובע ירד מהטרקטורון והתקרב לעברו, ואז קם הנאשם, החל לצעוק ולקלל אותו ואמר: "בן זונה, חכה אתה תשלם על זה ותשלם על זה בארץ". מיד לאחר מכן, כך נטען, החל להכות אותו באגרופים בפניו ובעיניו.
הנאשם המשיך לבעוט בגופו גם לאחר שהמתלונן נפל לקרקע, ורק התערבותם של אנשים שהיו במקום הביאה להפסקת התקיפה ולהרחקתו מהזירה. בית המשפט ראה בתיאור זה רצף אלים שהחל לאחר התאונה והחריף במהירות לתקיפה פיזית קשה.
כתוצאה מהפגיעה, סבל התובע מחבלות, דימומים בעיניים, הפרעות ראייה, שברים בארובות העיניים ופגיעה שדרשה טיפול רפואי מיידי. תחילה הוא פונה למרפאה מקומית בזקינטוס, לאחר מכן הועבר באמבולנס לבית חולים ביוון, שם אושפז במשך מספר ימים. עם שובו לישראל, אושפז במרכז הרפואי העמק בעפולה, שם עבר ניתוח לתיקון השברים ולשחרור שריר שנפגע באזור העין.
ההליך המשפטי היה מורכב במיוחד, משום שהאירוע התרחש מחוץ לגבולות ישראל. התביעה נדרשה להוכיח כי המעשים מהווים עבירה גם לפי הדין היווני, וכי ניתן להעמיד לדין בישראל בגין עבירת חוץ. לצורך כך הוגשו חוות דעת מומחים באשר לחוק הפלילי ביוון, ובית המשפט נדרש לדון גם בשאלות של סמכות שיפוט, התיישנות וטענות הגנה אפשריות לפי הדין הזר.
הנאשם טען כי התאונה נגרמה משום שהתובע סטה לנתיב נסיעתו. עוד טען כי לאחר שנפל מהאופנוע, ניגש אליו בצורה מאיימת ואגרסיבית, והשניים נקלעו לעימות שבמהלכו דווקא התובע תקף אותו. לדבריו, הוא רק ניסה להגן על עצמו. ההגנה חלקה גם על חומרת הפציעות ועל הקשר הישיר ביניהן לבין האירוע בזקינטוס.
השופטת אושרית הובר היימן דחתה את טענות ההגנה לאחר שמיעת ראיות, עדים ומומחים לאורך שנים. בפסק הדין נקבע כי בית המשפט בישראל מוסמך לדון במקרה, וכי הוכח שהנאשם ביצע את התקיפה וגרם למתלונן חבלה חמורה, וכך התיק, שהחל בתאונה במהלך חופשה באי יווני, הסתיים בהרשעה שממחישה היטב כי מי שבוחר באלימות בחו"ל, עלול לגלות שהחשבון מוגש בסופו של דבר בישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
