"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בתמורה למיליוני שקלים: קצין בשירות קבע הבריח סחורות לעזה

על פי כתב האישום, הנאשם, ששירת כסגן מפקד פלוגה במעבר כרם שלום ניצל את תפקידו, היכרותו עם הנהלים וסמכויותיו המבצעיות על מנת לאפשר את הכנסת המשאית • הוא מואשם בעזרה לאויב לפי חוק השיפוט הצבאי

,עודכן
0השמעה
העברת סחורות לרצועת עזה (ארכיון). צילום: אי.אף.פי

התביעה הצבאית הגישה היום (שני), כתב אישום נגד קצין בשירות קבע בדרגת סגן, בגין עבירות שעניינן הברחת סחורות מישראל לרצועת עזה.הוא מואשם בעזרה לאויב לפי חוק השיפוט הצבאי. נזכיר, כי בהליכים הפלילים המתנהלים בבתי המשפט האזרחיים קבע פרקליט המדינה, עמית איסמן, מדיניות לפיה נגד המעורבים בפרשת הברחת סחורות לעזה יוגש כתב אישום חמור בעבירת סיוע לאויב בשעת מלחמה לפי חוק העונשין.

סוכל ניסיון הברחת מאות קילוגרמי טבק לרצועת עזה במסווה של קופסאות שימורי מזון // דוברות מתפ"ש

הקצין, אשר שירת בתפקיד סגן מפקד פלוגה במעבר כרם שלום, הואשם בשורת עבירות חמורות ובהן: עזרה לאויב, לקיחת שוחד, הברחת טובין בנסיבות מחמירות, ועבירות נוספות. בעקבות המקרה נפתחה חקירה של היחידה לחקירות מיוחדות במשטרה הצבאית החוקרת שהבשילה לכדי כתב אישום.

על פי כתב האישום, במהלך חודש ספטמבר 2025 תכננו הנאשם ואחרים הברחת משאית ובה סחורה אסורה לרצועת עזה, וסיכמו כי הנאשם ינצל את תפקידו הצבאי, היכרותו עם הנהלים וסמכויותיו המבצעיות על מנת לאפשר את הכנסת המשאית לרצועה. זאת, בתמורה לתשלום של מיליוני שקלים למעורבים ולחלוקת הרווחים ביניהם.

משאיות עם סחורה המיועדת לעבור לרצועת במעבר כרם שלום,צילום: דובר צה"ל

בשעות הערב ב-19.9.25, הועברה המשאית אל סמוך למעבר כרם שלום, שם חבר אליה הקצין כשהוא נמצא בג'יפ צבאי, הורה על פתיחת המעבר תוך יצירת מצג שווא כלפי החיילים במקום וליווה את המשאית עם הסחורה. הסחורה שאותה ליווה כללה מכשירי טלפון ניידים, סיגריות, טבק, סיליקון, לוחות סולאריים ואופניים חשמליים בכמויות גדולות שהוכנסו לרצועת עזה.

זמן קצר לאחר ביצוע המעשה, קיבלו המעורבים סכומי כסף משמעותיים בגין ההברחה שחולקו ביניהם, כאשר הנאשם קיבל סכום של כ-5 מיליון ש"ח. בית הדין הצבאי הורה על מעצרו של הקצין, בשלב זה, עד 29.4.26.

בהודעה שפורסמה מטעם דובר צה"ל נאמר כי בצבא רואים "בחומרה רבה את תופעת ההברחות לרצועת עזה, המגלמת סיכון לביטחון המדינה בכלל, וביתר שאת מקרים בהם מעורבים משרתי צה"ל בשירות סדיר או מילואים. כל גופי האכיפה בצה"ל - המשטרה הצבאית החוקרת והפרקליטות הצבאית, ימשיכו לפעול לחקירת אירועים מעין אלו ומיצוי הדין עם המעורבים במעשים מסוג זה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר