כתב אישום הוגש לבית משפט השלום בטבריה נגד שני תושבי בית שאן, לאחר שעל פי החשדות נגדם פרצו לבית עסק בעיר וגנבו מתוכו אלפי שקלים ומוצרי גלידה ואף תועדו כשהם אוכלים מהשלל.
על פי כתב האישום, השניים פרצו למכולה המשמשת כמחסן קירור עבור בית העסק "עולם הגלידות" בבית שאן. לפי הנטען, הם הגיעו למקום בשעות הלילה, עם עגלת סופר ושמיכה, על מנת להסוות את הרכוש וכלי הפריצה. כפי שניתן לראות בתיעוד, הם שברו את מנעול תא הקירור וגנבו ממנו כמות גדולה של גלידות וכן כסף מזומן.
מהחקירה עולה כי לאחר הפריצה שפכו השניים את תכולת המכולה, גנבו מתוכה סכום כולל של כ־5,000 שקלים כיסו את הסחורה ונמלטו מהמקום. במהלך האירוע אף תועדו כשהם אוכלים גלידות מתוך השלל שגנבו.
בהמשך אותו לילה, כך לפי כתב האישום, הסיעו השניים את הסחורה הגנובה באמצעות עגלה לרחוב סמוך בעיר, שם מכרו את הגלידות תמורת 700 שקלים.
האירוע התרחש לפנות בוקר, סמוך לשעה 03:30. עם קבלת הדיווח נפתחה חקירה בתחנת בית שאן, במסגרתה נאספו ממצאים ותיעוד מהמקום. זמן קצר לאחר מכן הצליחו החוקרים לזהות את החשודים ולעצור אותם.
מפקדת תחנת בית שאן, סגן ניצב הדר עמר, אמרה: "עם קבלת הדיווח הראשוני על גניבת הגלידות, המחשבה הראשונית שלנו הייתה שמדובר בילדים שעשו מעשה קונדס במהלך ימי 'החופשה המאולצת' מהמסגרות החינוכיות. מהר מאוד, כאשר התחלנו לחקור, הגענו לתיעוד האירוע שם זיהינו בבירור את שני הגנבים שמוכרים לנו היטב, ומרגע שזיהינו אותם הצלחנו לשים את ידינו עליהם תוך זמן קצר. כפי שרואים בסרטון את הפעילות העבריינית שלהם קינחו השניים בגלידה מתוך השלל אותו גנבו ואני מקווה שאת הגלידה הבאה שלהם הם יאכלו בתוך כותלי הכלא".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
