הפרקליטות הגישה היום (רביעי) לבית משפט השלום בבאר שבע כתב אישום חמור נגד שאוגי אבו עמאר (48) מלקיה. כתב האישום חושף מסכת מרמה רחבת היקף ומתוחכמת שביצע הנאשם לאורך יותר משנה, תוך שהוא מותיר אחריו קורבנות רבים עם נזקים כלכליים כבדים ותיקי הוצאה לפועל.
"תעשייה" של זיוף והתחזות
לפי כתב האישום, אבו עמאר פעל בין נובמבר 2024 לינואר 2026 באופן שיטתי: הוא נהג להתחזות לנציג בנקים, חברות אשראי, חברות תקשורת ואפילו לגורמים בתוך מערכת המשפט.
במסגרת ההתחזות, הוא הצליח להוציא מהקורבנות במרמה פרטי זיהוי, צילומי תעודות זהות ופרטי חשבונות בנק. עם המידע הזה פעל הנאשם כ"זהות שאולה": פתח חשבונות בנק על שמם של הקורבנות ללא ידיעתם, הנפיק כרטיסי אשראי ונטל הלוואות בשמם וביצע משיכות כספים ועסקאות בהיקף נרחב. בסך הכל, הצליח אבו עמאר לקבל במרמה כ-540,000 ש"ח, וניסה לשים את ידיו על סכום נוסף של כ-175,000 ש"ח.
ניסיון להשמדת הראיות
הפרשה הסתעפה גם לתחום הפלילי-ביטחוני: במהלך חיפוש שנערך בביתו של הנאשם עם מעצרו, גילו השוטרים שני אקדחים המוחזקים בניגוד לחוק. בנוסף, נטען כי אבו עמאר ניסה להשמיד את מכשיר הטלפון הנייד שלו בעת החקירה כדי למנוע מהחוקרים להגיע לראיות המפלילות נגדו.
הפרקליטות הדגישה כי מעשי המרמה לא גרמו רק לנזק כספי ישיר, אלא הובילו לכך שקורבנות תמימים מצאו עצמם מתמודדים עם הליכי הוצאה לפועל על חובות שמעולם לא יצרו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
