מעשה שטות שהפך לאירוע פלילי: כתב אישום הוגש נגד צעיר בן 20 ממזרח ירושלים בחשד שתלש מזוזות בבני ברק. בית המשפט האריך ביומיים את מעצרו של החשוד, אולם שופט בית המשפט המחוזי, עלאא מסארווה, הורה לשחרר אותו וקבע כי: "בין התנהגות בזויה ובין עילת מעצר קיים מרחק שלא ניתן לגשר עליו".
לפני כעשרה ימים, חוקרי משטרת בני ברק, פתחו בחקירה לאור סרטון שפורסם ברשתות החברתיות אודות שני חשודים שתלשו מזוזה והשליכו אותה על הרצפה. אמש (רביעי) השוטרים איתרו את שני החשודים, בני 17, ו-20, תושבי מזרח ירושלים והיום הובא החשוד הבגיר לבית משפט השלום בתל אביב.
"עלבון דת"
נציג המשטרה רנ"ג גיא קלדרון טען כי מדובר בעבירה של עלבון דת והיזק לרכוש במזיד. בדיון, טען קלדרון כי החשוד קושר עצמו למעשים וכי קיימות פעולות חקירה שטרם הושלמו. נציג המשטרה מסר כי מדובר בתלישת “בין מזוזה אחת לשתיים באותו בניין”, אירוע שהתרחש כשבועיים קודם למעצר, והסביר כי זהותו של החשוד נודעה רק בימים האחרונים.
מנגד, סנגורו של החשוד, עו”ד אדר עטיה מהסנגוריה הציבורית, טען כי מדובר בבחור צעיר ללא עבר פלילי, שביצע “מעשה קונדס” יחד עם חברו הקטין. לדבריו ניתן לראות כי לאחר הורדת המזוזה ניסו השניים להחזירה למקומה ואף הניחו אותה בצד בזהירות. הסנגור הדגיש כי אביו של החשוד הגיע לאולם, כי המשפחה מוקיעה את המעשה וכי כבר יום לאחר האירוע נעשתה פנייה והתנצלות. עוד נטען כי לא הייתה כוונה לפגוע ברגשות דתיים, אלא סקרנות “לבדוק מה יש בתוך המזוזה”, וכי בפועל לא נגרם כל נזק.
למרות זאת, השופט רועי פרי קבע כי מתקיים חשד סביר למיוחס לחשוד וכי קיימת עילת מעצר. בהחלטתו כתב כי “המעשה, על פי החשד, הוא מעשה פוגעני ופוגע ברגשות דתיים ומבזה”, והוסיף קביעה עקרונית שלפיה “בית משפט במדינה דמוקרטית יגלה אפס סובלנות כלפי עלבונות או פגיעה או היזק בסמלי דת ובמקומות דתיים, באשר לכל הדתות” והאריך את מעצרו.
עו"ד עטיה הגיש ערר על ההחלטה והשופט מסארווה כאמור הורה לשחרר אותו וקבע כי ו"אכן מדובר בהתנהגות בזויה. אלא שבין התנהגות בזויה ובין עילת מעצר קיים מרחק שלא ניתן לגשר עליו מעצם הגדרתו של המעשה כמעשה מבזה ופוגעני אשר פוגע ברגשות דתיים. כך גם קביעתו של בית משפט קמא בדבר גילוי אפס סובלנות כלפי עלבונות ופגיעה בסמלי דת, גם במקומות ציבוריים וגם במקומות פרטיים, אינה יכולה לבסס עילת מעצר של מסוכנות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
