המפכ"ל דני לוי החליט היום (חמישי) על החזרתו של ניצב מני בנימין, ראש להב 433, לתפקידו ביום ראשון הקרוב, 30 בנובמבר. ההחלטה התקבלה לאחר דיון בעניינו, בעיצומה של חקירת מח"ש נגדו בחשד להפרת אמונים וניגוד עניינים.
גורמים במשטרה מסרו בעקבות ההחלטה: "חזקת החפות חלה על כל אדם, כולל על קציני משטרה. אם יעלה משהו חריג בהמשך החקירה, ההחלטה תשקל מחדש".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בירך את המפכ"ל על ההחלטה: "מברך את המפכ"ל ומגבה אותו על ההחלטה החשובה להחזיר את ניצב מני בנימין לתפקידו כראש להב 433. היום נחשף לכולם שהיועמ"שית העבריינית ניסתה לתפור תיק לניצב מני בנימין, כדי לטרפד את חקר האמת בפרשת הפצ"רית וגילוי מעורבות היועמ"שית".
בן גביר הוסיף: "הגילויים החמורים הערב, הכוללים שיבוש הליכי חקירה תוך ניגוד עניינים ותפירת תיק פלילי לניצב במשטרה, מחייבים את ביעור השחיתות במערכת המשפטית".
עו"ד אורי קורב, בא כוחו של ניצב מני בנימין, הגיב להחלטה: "ראש להב 433 סיים את חופשתו וחוזר לעבודתו, וימשיך לפעול במסירות למען הציבור ולשמירה על בטחונו. ראש להב מודה למפכ"ל על החלטתו והאמון שנתן בו, וכן לשר על הגיבוי שנתן להחלטה. כן מודה ראש להב למאות ואלפי האנשים על התמיכה בו ובמשפחתו לאורך השבועיים האחרונים".
החשד: התערב במינוי קרוב משפחה לתפקיד בכיר
במסגרת החקירה נגד ניצב בנימין, העידו אתמול ראש אגף החקירות ניצב בועז בלט ומפקד היחידה לחקירות בינלאומיות (יאחב"ל) תת-ניצב אסי צור במח"ש. החקירה נסבה סביב החשד כי בנימין התערב לכאורה בהחלטות במינוי של אחד מקרובי משפחתו לתפקיד בכיר ביאחב"ל והיה מצוי בניגוד עניינים.
בכירים במשטרה מסרו אתמול כי "מדובר במינוי של קרוב משפחתו שבוצע לפני כמה חודשים בעת שבנימין מונה כבר לראש להב 433. אם אכן הוא היה מעורב אפילו באופן פסיבי במינוי קרוב משפחתו לתפקיד ביחידה שנמצאת תחת פיקודו הוא בבעיה. הוא היה חייב לצאת מהחדר כשהשם של קרוב משפחתו עלה ולדווח על קרבתו אליו".
על פי דיווח בערוץ 13, בלט וצור נשאלו בפירוט לגבי מעורבותם בתהליך המינוי, מה ידעו עליו ומתי. השניים, כך נטען, היו בין אלה שנקראו להמליץ או להביע עמדה כלפי המועמד המדובר, והעדויות שלהם נועדו לבסס האם אכן היה מניע ניגוד עניינים במינוי.
החשד המרכזי הוא שבנימין קידם בצורה בלתי הולמת אדם הקרוב לו, למרות שחתם בעבר על הצהרת ניגוד עניינים שבה התחייב שלא להיות מעורב בשום הצעה הקשורה למועמד זה. לפי המשטרה, המינוי נחשב לרגיש במיוחד, שכן הוא היה לתפקיד בכיר באחת היחידות החשובות ביותר בלהב 433.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
