"השליכה אותו על מתקני הג'ימבורי": מעשי הזוועות במעון בת"א

כתב אישום חמור הוגש נגד מטפלת ששימשה כראש צוות בכיתת התינוקייה במעון יום בעיר • כתב האישום חושף דפוס התנהגות עקבי וחמור של תקיפה והתעללות לכאורה בפעוטות חסרי ישע, שגילם נע בין חמישה חודשים לשנה ושבעה חודשים • המעשים המיוחסים למטפלת התרחשו לאורך תקופה של כחודשיים

התעללות בפעוטות (אילוסטרציה). צילום: ללא

כתב אישום חמור הוגש היום (שני) לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד מטפלת ששימשה כראש צוות בכיתת התינוקייה במעון יום בעיר. כתב האישום חושף דפוס התנהגות עקבי וחמור של תקיפה והתעללות לכאורה בפעוטות חסרי ישע, שגילם נע בין חמישה חודשים לשנה ושבעה חודשים. המעשים המיוחסים למטפלת התרחשו לאורך תקופה של כחודשיים.

על פי כתב האישום, המייחס למטפלת ריבוי עבירות של התעללות בקטין או בחסר ישע ותקיפה, היא תקפה את הפעוטות בהזדמנויות רבות - בין היתר בכך שאחזה בהם בחוזקה, משכה אותם בידיהם וברגליהם וגררה אותם, הרימה והטיחה אותם בחוזקה על מזרנים, ואף הרימה אותם ביד אחת והשליכה אותם אל עבר המזרנים. עוד נטען כי במספר אירועים הכתה הנאשמת פעוטות.

גן ילדים, ג'ימבורי (אילוסטרציה), צילום: אורן בן חקון

ההתנהלות המתוארת יצרה, לכאורה, סביבת פחד מתמשכת: "במהלך התקופה השליטה הנאשמת אווירה של פחד בגן, ונהגה בפעוטות כאילו חפצים הם". בכתב האישום מודגש כי ההתעללות באה לידי ביטוי בטיב האירועים ובתכיפותם, בריבוי המעשים ובמספר הרב של הפעוטות שנפגעו ממעשיה של הנאשמת.

כתב האישום מפרט עשרות אירועים ספציפיים שהתרחשו במהלך ימים שונים, לרוב סביב זמני הארוחות ומנוחת הצהריים. האישומים מתארים מעשים שונים של אלימות וכפייה כלפי הפעוטות, ובהם מקרים של הרמה והטחה בחוזקה על מזרנים.

באחד המקרים נטען כי הנאשמת "הרימה פעוט וזרקה אותו על המזרן, ובשל כך נשאר שוכב על המזרן, במקום שבו נחת, במשך כחצי דקה". במקרה אחר נטען כי המטפלת "תפסה פעוט בפרקי ידיו, הרימה אותו כשהוא מתנדנד, והשליכה אותו על מתקני ג'מבורי".

"הצמידה בכוח פעוט לכיסא באמצעות ידה" (אילוסטרציה), צילום: GettyImages

בשעת ארוחת הצהריים, לפי כתב האישום, הנאשמת "הצמידה בכוח פעוט לכיסא באמצעות ידה האחת, בעוד היא דוחפת לפיו אוכל בכפית המוחזקת בידה השנייה", זאת חרף התנגדותו של הפעוט, אשר בכה והניע את ראשו.

במנוחת הצהריים תועדו מקרים רבים של כפיית שינה אלימה. באחד האירועים הטיחה הנאשמת פעוט על בטנו, "וכיסתה אותו בשמיכה עד מעל הראש". כאשר הפעוט הרים את ראשו, "הצמידה את גבו וראשו למזרן בעזרת ידה". במקרה חמור במיוחד נטען כי הנאשמת "כיסתה את ראשה של פעוטה בשמיכה והצמידה את ראשה למזרן במשך כשלוש דקות לסירוגין".

עוד מתוארים בכתב האישום מקרים רבים של גרירה ומשיכה אלימה. כך למשל, באחד מהם "תפסה הנאשמת פעוט בידו וגררה אותו על הרצפה, ולאחר מכן דחפה אותו על הרצפה באמצעות רגלה". במקרה אחר נטען כי היא "משכה את הפעוט ונתנה לו מכה בישבן". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר