"עד מדינה נחוץ, אמון הציבור נפגע": האם פוליטקאים ייחקרו? ראש יאח"ה עושה סדר

תת ניצב אלי מקמל סיפר ל"ישראל היום" כי הפרשה עוסקת ב-13 תתי פרשיות שכולן מובילים לחשודים המרכזיים - יושב ראש ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי • "נבוא חשבון עם כל העבריינים"

יו"ר ההסתדרות ארנון בר דוד. רעידת אדמה בהסתדרות. צילום: אורן בן חקון, יהושע יוסף

ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה), תת ניצב אלי מקמל, התייחס היום (שלישי) בשיחה עם "ישראל היום" לאפשרות שפוליטיקאים וראשי רשויות חשודים במעורבות בפרשת השחיתות בהסתדרות ואומר כי "החקירה לא הסתיימה, היא בראשיתה".

לדבריו, הפרשה עוסקת ב-13 תתי פרשיות שכולן מובילים לחשודים המרכזיים - יושב ראש ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי.

פשיטת המשטרה על משרדי ההסתדרות // דוברות המשטרה

החשוד המרכזי סוכן הביטוח עזרא גבאי, צילום: אתר רשמי, אתר חברת גבאי סוכנות לביטוח

הוא הוסיף כי ואמר כי החקירה צפויה להגיע למקומות נוספים ולחשודים נוספים. בהתייחסו לשאלת גיוס עד מדינה בפרשה אמר כי "עד מדינה נחוץ בשל מורכבות החקירה. הוא יכול לעשות סדר בשלל הראיות שישנן".

לדבריו, "קומץ אנשים פוגע פגיעה אנושה בכספי הציבור ובאמון הציבור". מקמן הוסיף ואמר כי יחידת ההונאה בלהב 433 אינה מרפה מחקירות שחיתות שונות שנמצאות עדיין בשלב הסמוי שלהן. "המסר המרכזי של הפרשה הזו הוא שהמשטרה לא חדלה מביצוע חקירות כדי לחשוף שחיתות ולבוא חשבון עם העבריינים".

פרשת "יד לוחצת יד", צילום: אייל מרגולין/ג'יני, יהונתן שאול
בניין ההסתדרות. "קומץ אנשים פגע בציבור", צילום: ללא

"ממשיכים לפעול כרגיל"

ההסתדרות הפיצה מוקדם יותר היום מכתב תגובה לפרשה. "ההסתדרות מבקשת להבהיר באופן חד וברור כי כלל מוסדותיה, שירותיה ופעילותה הציבורית ממשיכים לפעול כסדרם. יש לנו אמון מלא במערכת המשפט וברשויות אכיפת החוק, עמם אנו משתפים פעולה באופן מלא ושקוף. אנו מאמינים ביושרה של אנשינו ובכך שהתמונה המלאה תתבהר בהמשך", נמסר.

עוד אמרו בהסתדרות כי "אנו קוראים לכלל הגורמים, האזרחיים והפוליטיים, לנהוג באחריות, להימנע מהפצת שמועות ומהסקת מסקנות מוקדמות. נזכיר כי חזקת החפות היא אחת מאבני היסוד של חברה חופשית ודמוקרטית. כלל עובדי ההסתדרות יוסיפו לשרת את ציבור העובדות והעובדים בישראל במסירות, ביושרה תוך מחויבות עמוקה לשליחות הציבורית, גם בזמנים מאתגרים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר