כמעט שמונה שנים עברו מאז שצעיר יפואי, מהדי אלסעדי, נורה למוות בידי שוטר ברחובות יפו. כעת, במסגרת הסכם פשרה שנחתם בין משטרת ישראל למשפחתו, תשלם המשטרה פיצוי בסך 1.75 מיליון שקלים. מדובר בסכום גבוה יחסית, שמגיע לאחר מאבק משפטי ממושך שניהלה המשפחה מאז האירוע הטרגי בליל 29 - ביולי 2017.
אותו לילה, לפנות בוקר, הוזעקו כוחות משטרה גדולים לרחוב ביפו בעקבות ירי לעבר קצבייה מקומית. מהדי, שהיה מוכר לשוטרי התחנה המקומית, עבר במקום כשהוא רכוב על אופנוע יחד עם חברו. למרות שלא היה מעורב בירי, השוטרים סברו בטעות כי הוא קשור לאירוע.
כששני הצעירים הבחינו בניידות, הם החלו להימלט, בין היתר משום שמהדי היה בשלילת רישיון ולא רצה להיתפס. החל להתפתח מרדף אחר מהדי וחברו במהלכו קפץ אחד השוטרים על מהדי והשתמש בטייזר, אבל מהדי הצליח לחטוף את הטייזר ולהימלט. בזמן שהוא ברח, שוטר אחר פתח במרדף רגלי וירה שישה כדורים לעברו. מהדי מת במקום.
לאחר האירוע הטרגי, המחלקה לחקירות שוטרים פתחה בחקירה, אך בסיומה החליט פרקליט המדינה דאז, שי ניצן, לסגור את התיק הפלילי נגד השוטר היורה ולא להגיש כתב אישום נגדו. בהחלטתו ציין ניצן כי הירי בוצע ברשלנות, אך בחר שלא להגיש כתב אישום - החלטה שעוררה זעם ציבורי ביפו והובילה להפגנות סוערות נגד אלימות משטרתית ברחוב יפת, בהן הוצתו צמיגים ונחסמו כבישים. כעת, לאחר מאבק משפטי ממושך, הושג הסכם פשרה משמעותי למשפחתו של מהדי.
עורכי הדין עמית חדד, נועה מילשטיין ונחמי מיזליש וולק אמרו: "הפרשה הנוראית הזו התחילה בירי בגבו של אדם לא חמוש בלב שכונת מגורים והמשיכה בהחלטה מקוממת לסגור את תיק החקירה ולא להגיש כתב אישום. פסק הדין לא יחזיר לחיים את מהדי, אבל אנו מקווים שהוא יהווה נקודת התחלה לשיקום המשפחה שחוותה טרגדיה נוראית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו