"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
סחטו מאות אלפי שקלים מקבלן במשך 15 חודשים: "השומרים" הפיקטיביים בפרויקט רכבת איילון
כתב אישום הוגש בבית המשפט המחוזי נגד שני אחים מהדרום, על איומים וסחיטת קבלן בפרויקט הרכבת בתל אביב, תמורת דמי "פרוטקשן" • "אם לא תשלם אנשים יעשו לך משהו רע, ואם קורה לך משהו אני לא אחראי", כך אמרו האחים לקבלן • כתב האישום מציין כי הנאשמים אינם מחזיקים ברישיון של ועדת רישוי מטעם משרד המשפטים ואינם מורשים לספק שירותי שמירה
המאבק בהלבנת ההון ועבירות הסחיטה באיומים (אילוסטרציה). צילום: דוברות המשטרה

סחטו מאות אלפי שקלים מקבלן במשך 15 חודשים: "השומרים" הפיקטיביים בפרויקט רכבת איילון

כתב אישום הוגש בבית המשפט המחוזי נגד שני אחים מהדרום, על איומים וסחיטת קבלן בפרויקט הרכבת בתל אביב, תמורת דמי "פרוטקשן" • "אם לא תשלם אנשים יעשו לך משהו רע, ואם קורה לך משהו אני לא אחראי", כך אמרו האחים לקבלן • כתב האישום מציין כי הנאשמים אינם מחזיקים ברישיון של ועדת רישוי מטעם משרד המשפטים ואינם מורשים לספק שירותי שמירה

,עודכן
0השמעה
[object Object]

"אם לא תשלם אנשים יעשו לך משהו רע, ואם קורה לך משהו אני לא אחראי"- כך איימו שני אחים על קבלן עבודות עפר בפרויקט מסילת הרכבת הרביעית לאורך נחל איילון בתל אביב, על פי כתב אישום שהוגש לבית המשפט המחוזי.

מוחמד סייד ואחיו סאמי סייד, שניהם תושבי אל סייד, הציגו עצמם כ"השומרים במקום" ודרשו מהקבלן כמעט 100 אלף שקל תמורת "הגנה" שמעולם לא ניתנה. במהלך 15 חודשים, החל ממאי 2023 ועד נובמבר 2024, העביר הקבלן להם 83,900 שקל במזומן ובשיקים.

בית המשפט המחוזי תל אביב,צילום: גדעון מרקוביץ

האיומים היו מפורשים וחמורים. הנאשמים טענו כי הם "בקשר עם גורמים עברייניים באזור" ואיימו: "אם לא תיקח אותי אז אתה יודע מה קורה יש גניבות, יש בעיות". כאשר אחד השיקים חזר בספטמבר 2024, איים הנאשם הראשון כי "לא יאפשר למתלוננים את המשך העבודה אם לא יועבר התשלום".

"אירועים פליליים ונזקים"

בעל החברה תיאר בעדותו כי שמע על "אירועים פליליים ונזקים שנגרמו לקבלנים באתר" ולכן הבין שחייב להמשיך לשלם. עובדי החברה העידו כי למרות התשלום, מעולם לא ראו שומר או סייר באתר בזמן עבודתם בלילות.

פרוייקט הרכבת באיילון (ארכיון),צילום: יהושע יוסף

כתב האישום מציין כי הנאשמים אינם מחזיקים ברישיון של ועדת רישוי מטעם משרד המשפטים ואינם מורשים לספק שירותי שמירה. התביעה מבקשת חילוט רכוש של 30,000 שקל, כולל כספים שנתפסו ברשות הנאשמים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו