תושב לוד בן 25 נעצר השבוע בחשד שביצע סחיטה באיומים כלפי תושב הגליל, כאשר דרש ממנו עשרות אלפי שקלים תוך איומים על חייו. לפי החשד, הנאשם פעל בשיתוף עם גורמים הקשורים לעולם הפשע כדי להפעיל לחץ על הקורבן.
האירועים החלו ב-20 ביוני, יום לפני שהתקבל הדיווח במשטרה. החשד הוא שהנאשם תכנן מראש את מעשה הסחיטה והכין תוכנית מפורטת יחד עם אחרים. כחלק מהתוכנית, הוא ביקש מאנשים אחרים ליצור קשר עם הקורבן ולאיים עליו.
בחודש יוני יצר קשר עם הקורבן אדם המזוהה עם ארגון פשע, שדרש ממנו לשלם 60,000 שקל במזומן. האיש ציין בפני הקורבן שהם מכירים אותו ויודעים היכן הוא עובד, בניסיון להגביר את הלחץ עליו.
במצב של מצוקה, פנה הקורבן לחברו - שהיה למעשה הנאשם עצמו - וביקש עזרה. הנאשם ביצע שיחת ועידה עם אדם נוסף שהציג עצמו כמזוהה עם משפחת פשע. האיש איים על הקורבן: "אם לא ישלם את הכסף הוא יחתוך את הראש שלו". הנאשם אז העביר לקורבן מסר שאין לו ברירה והוא חייב לשלם.
כשהקורבן הפסיק לענות לשיחותיו, הנאשם הסלים את פעולותיו והתקשר לאביו של הקורבן. הוא הטיל אימה על האב וציין בפניו שסיבך את בנו עם עבריינים, תוך שהוא אומר לו: "אם לא תביא אותו אני יודע איך להביא אותו".
המשטרה פתחה בחקירה עם קבלת הדיווח ב-21 ביוני, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים. ב-23 ביוני התקבל דיווח שהנאשם מגיע ברכב לקרבת בית הקורבן, סמוך לכרמיאל. כוחות המשטרה יצאו למרדף אחר הרכב על כביש 85, עצרו אותו בכניסה לעכו והביאו את החשוד לחקירה.
מעצרו של הנאשם הוארך מעת לעת בבית המשפט. עם סיום שלב החקירה הוגש נגדו כתב אישום בבית המשפט השלום בחיפה, לצד בקשה למעצרו עד תום ההליכים.
מפקד המחוז הצפוני, ניצב מאיר אליהו, ציין כי "סחיטת דמי החסות היא האוויר לנשימה של ארגוני וכנופיות הפשע". הוא הדגיש שהמחוז הצפוני מקדם את הלחימה בדמי החסות בעדיפות עליונה, עם פעילות משמעותית נגד עבריינים וכנופיות בחודשים האחרונים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
