דמות מוכרת במגזר החרדי נעצרה בנתב"ג בחשד לעבירות מין חמורות

עם נחיתתו של החשוד, הוא נעצר על ידי שוטרי משטרת נתב"ג והועבר בהמשך לשוטרי משטרת רמת גן-בני ברק • החשוד נלקח לחקירה במשטרה ויובא היום לבית משפט השלום לדיון בהארכת מעצרו

רב חרדי. צילום: אילוסטרציה

היום (רביעי) לפנות בוקר נעצר בנמל תעופה בן גוריון חשוד בביצוע עבירות מין בקטינים. על פי החשד והפרטים עד כה, מדובר בדמות מוכרת במגזר החרדי, בכיר בצמרת ארגון "שומרים", שנחשבת למעין משטרה מקומית בבני ברק. 

לאחר נחיתתו של החשוד בפולין, עם קבלתה של המשטרה אינדיקציה לקראת נחיתתו הקרבה, הוא נעצר על ידי שוטרי משטרת נתב"ג והועבר בהמשך לשוטרי משטרת רמת גן-בני ברק. החשוד נלקח לחקירה במשטרה ויובא היום לבית משפט השלום לדיון בהארכת מעצרו. החקירה מתנהלת במשטרת רמת גן-בני ברק במרחב דן של מחוז תל אביב.

בחברתו ובקהילתו של הבכיר הגנו עליו באמירות, כמו: "בעזרת השם ההר יוליד עכבר ויוכח חפותו". כזכור, התלונה הראשונה נגד הדמות הבכירה הוגשה ב-12 ביוני במשטרת ישראל עם תיעוד קשה של צעיר שסיפר בפירוט על הפגיעות שעבר מצידו של החשוד, ופורסם ברשת. בעקבות הפרסום, פנו 19 צעירים נוספים עם עדויות דומות.

הטענות נגד אותו בכיר בארגון, שעל פי החשד ניצל את מעמדו כאיש ביטחון בלתי רשמי על מנת לפגוע בצעירים חרדים, הופיעו ברשתות החברתיות בתקופה שאחרי שידור התחקיר ב"כאן 11" על נפגעיו של יהודה משי זהב. בעקבות כך, מספר רב של צעירים חרדים החלו ליצור קשרים עם פעילים בתחום המוגנות המינית בחברה החרדית ועם ישראל דיסקינד, יועצו של השר עמיחי אליהו, ופנו להגיש תלונה במשטרה.

הציטוטים בקבוצות בעד הדמות מהמגזר החרדי שחשודה בעבירות מין חמורות נגד קטינים, צילום: ללא

לאחר מכן, דיסקינד פרסם ברשתות החברתיות רמז עבה על הפרשה המושתקת. תלונה הוגשה נגד אותו בכיר בארגון "שומרים", שם קראו לנפגעים נוספים לשתף את המקרה שלהם, והתחייבו "לנקות את הלכלוך מבפנים".

ברשות המשטרה כעת 5-6 תלונות סה"כ של מעשים שנפרסו על פני 15 שנים, בנערים בגילאי 13-15. אותו חשוד טען כי מדובר בשמועות שקריות ומרושעות אודותיו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר