רוכבי קורקינט בתל אביב (למצולמים אין קשר לידיעה). צילום: יהושע יוסף

תנעלו אותם בבית: הנתון המדהים של גניבות הקורקינטים בישראל

סקר חדש חושף ממדים מדאיגים של תופעת גניבות האופניים והקורקינטים • כמעט מחצית מבעלי הכלים החשמליים בישראל נפלו קורבן לגניבה • איזו עיר מובילה בשיעור הגניבות בארץ? כל הנתונים בכתבה

[object Object]

תמונה חוזרת על עצמה בכל פינה בישראל: מנעולים שבורים ובעלי קורקינטים ואופניים חשמליים מתוסכלים. עכשיו, כעת יש מספרים שמגלים את המציאות המרה - כמעט מחצית מבעלי האופניים והקורקינטים החשמליים בישראל כבר חוו את הלם הגניבה. ויש כאלה שחוו את זה פעמיים ואפילו שלוש פעמים ויותר.

תיעוד: גנב קורקינט בדרום ת"א - ונתפס על חם // דוברות המשטרה

סקר ארצי חדש שערכה חברת איתוראן באמצעות מכון גיאוקרטוגרפיה חושף ממדים מדאיגים של תופעת גניבות האופניים והקורקינטים החשמליים בישראל. על פי הסקר, 45% מבעלי הקורקינטים והאופניים החשמליים נגנב הכלי לפחות פעם אחת.

כמעט מחצית הקורקינטים בישראל חוו גניבה, צילום: דוברות המשטרה

נתוני הסקר מגלים תמונה מפורטת של היקף התופעה - 28% מהבעלים דיווחו על גניבה חד-פעמית של הכלי, 11% חוו גניבה פעמיים, 4% נפלו קורבן לגניבה שלוש פעמים ו-2% דיווחו על יותר משלוש גניבות. הסקר מעלה פערים משמעותיים בין קבוצות גיל שונות - בקרב בעלי אופניים וקורקינטים חשמליים בגילאי 55 ומעלה, 37% מהם נפלו קורבן לגניבה לפחות פעם אחת, לעומת הצעירים בגילאי 18-34 שבקרבם רק 27% חוו גניבה. מבחינה גיאוגרפית, נתוני הסקר מראים כי בקרב הנפגעים מגניבות, 31% הם תושבי אזור ירושלים, 28% תושבי תל אביב ואזור המרכז ו-20% תושבי השרון.

ירושלים מובילה בשיעור גניבות הקורקינטים, צילום: אורן בן חקון

חברת איתוראן פיתחה מערכת "TICK TRACK" למיגון קורקינטים ואופניים חשמליים. המערכת כבר מותקנת ב-12,000 כלי תחבורה ומאפשרת לבעלי הכלים, באמצעות חיבור לאפליקציה, צפייה בכלי התחבורה בזמן אמת 24/7, קבלת התראות על טלטול הכלי, התראה על תחילת נסיעה והודעות על כניסה ויציאה מאזור מוגדר מראש והתראות נוספות שיכולות להעיד על פעילות בלתי חוקית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו