בית חולים (ארכיון). צילום: קוקו

"חשש שזה לא האירוע היחיד": אח מבי"ח במרכז חשוד שגנב ממטופל | כך עבדה השיטה

על פי החשד, האח ניצל את מצבו של קשיש מאושפז וביצע משיכת כספים מחשבונו • החשוד משך סכום של 5,000 ש"ח וניסה לבצע משיכה נוספת • לפי המשטרה החשוד הוציא קוד משיכה מחשבון הבנק של המטופל כשהיה במצב לא טוב והשאיר את הטלפון פתוח

בית משפט השלום בתל אביב האריך היום (רביעי) בשלושה ימים, את מעצרו של אח בבית החולים איכילוב, החשוד בניצול מעמדו לגניבת כספים מחשבונו של קשיש חסר ישע שהיה מטופל תחת השגחתו. מדובר בהארכת מעצר ראשונה, כאשר השופטת רוית פלג בר-דיין קבעה כי יש חשד סביר לביצוע העבירות המיוחסות לחשוד.

אח בבית החולים איכילוב, החשוד בניצול מעמדו לגניבת כספים, צילום: גדעון מרקוביץ'

על פי החשד, האח, ניצל את מצבו של קשיש מאושפז וביצע משיכת כספים מחשבונו. בפעם הראשונה לפני כשלושה שבועות, החשוד הצליח למשוך סכום של 5,000 שקלים וניסה לבצע משיכה נוספת, אך ניסיון זה כשל לאחר שחברת האשראי זיהתה פעילות חשודה וערכה בדיקה.

נציג המשטרה, פירט בדיון את השיטה בה פעל החשוד: "המטופל היה במצב לא טוב והשאיר את הטלפון פתוח, החשוד הוציא קוד משיכה מחשבון הבנק של המטופל ואז כשהטלפון של המטופלקיבל קוד הוא צילם עם הטלפון שלו את הקוד". כך, לפי החשד, הצליח האח לבצע את המשיכה הכספית מבלי שהדבר יעורר חשד מיידי.

מעצר האח מאיכילוב שחשוד בגניבה, צילום: דוברות המשטרה

במהלך הדיון התברר כי בתחילת חקירתו הכחיש החשוד את המיוחס לו, אך לאחר שהוצגו לו סרטונים ממצלמות אבטחה, שינה את גרסתו והודה במעשה. נקודה זו הודגשה על ידי נציג המשטרה כראיה לכך ש"אי אפשר להסתמך על דבריו" ולטענתו, יש חשש ממשי שמדובר באירוע שחזר על עצמו. "החשש שלנו הוא שזה לא האירוע היחיד. זה מה שאנחנו מבקשים לבדוק", אמר בדיון נציג המשטרה.

התלונה הוגשה על ידי אשתו של הקשיש, שכן הוא עצמו "לא במצב להגיש תלונה". כשהסנגור ניסה לטעון כי הקשיש היה ליד החשוד בזמן משיכת הכסף, הכחישה המשטרה טענה זו ואמרה כי "רואים בתמונות שהוא לא שם".

סנגורו של החשוד, המשיך וניסה להקל בחומרת המעשה והתנגד להארכת המעצר. "אני מתפלא על הבקשה. אם זו הייתה עבירה שיש בה תחכום, מספר רב של מקרים, משהו שיש בו כדי להעיד על שיטתיות הייתי מבין את הבקשה", טען הסנגור. הוא הדגיש בפני בית המשפט כי מדובר באדם ללא עבר פלילי וכי למרות שמדובר במעשה שאינו מקובל, אין הצדקה להאריך את מעצרו. "יכול להיות שהעבירה מגעילה ואני לא מסכים איתה, אבל המרחק גדול בין העובדה לבין להאריך מעצר", אמר הסנגור בדיון.

בסיכומו של דבר, השופטת רוית פלג בר-דיין להאריך את מעצרו של החשוד בשלושה ימים וכתבה בהחלטתה: "ככל והחשד הסביר לאירועים נוספים לא יתחזק ניתן יהיה לשחרר את החשוד גם מתחנת המשטרה". בנוסף, הדגישה השופטת בהחלטתה כי המסוכנות הנשקפת מהחשוד "ניבטת מחומרת העבירה המיוחסת לו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...